Anlık Bildirim

Burger King, Dogpper isimli menü için Dogecoin (DOGE) ile ödeme alacak

Şaka amacıyla ortaya çıkan ve en popüler kripto paralardan biri haline gelen Dogecoin, Burger King'in Brezilya ofisi tarafından ödeme birimi olarak kabul edildi.

Burger King, Brezilya'da Dogecoin ile ödeme alacak Tam Boyutta Gör

Burger King Brezilya, dün Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla bir köpek maması olan Dogpper için Dogecoin (DOGE) ile ödeme kabul edeceğini duyurdu.

3 Dogecoin (DOGE) karşılığında satılan Dogpper’dan (yaklaşık 0.60 dolar), tedarik sorunları çıkmaması açısından, sipariş başına en fazla 5 tane satın alınması öneriliyor.


 
Gerçek para birimleri ile de satın alınabilen mama, eğer DOGE ile ödenmek istenirse Burger King'in Brezilya hesabına DOGE transfer edilmesi gerekecek.

Doggper, Burger King için yeni bir şey ürün değil. Şirket, ürünü 2019’da ilk defa Arjantin’de piyasaya sürmüştü. Bu yan ürün sayesinde müşteriler teslimatlarını aldıklarında köpekleriyle de bir şeyler paylaşabiliyorlardı.

Brezilya’da şirket, ürünü ülkede tanıtmak için Temmuz ayında bir reklam kampanyası başlatarak bu özelliği duyurdu.

Fakat Burger King Brezilya, şu anda müşterilerin DOGE kullanarak, diğer menülerden satın almalarına izin vermesine daha zaman var gibi duruyor. Yine de bu tarz adımlar, kripto para birimleri ile alışveriş yapılması konusunda pilot deneme konumunda. Ne yazık ki piyasaların aşırı volatiliteye sahip olması ve ürün fiyatlarının kesin olarak belirlenememesi bunun önündeki en büyük engellerden. Fakat piyasa düzene girdikçe bu tarz ödeme seçeneklerini yaygınlaşacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim