Anlık Bildirim

Yerli helikopter motoru TEI-TS1400’ün teslimat tarihi öne çekiliyor

TEI tarafından geliştirilen TEI-TS1400 turboşaft motorunun teslimat tarihi öne çekiliyor. Böylece planlandan daha erken tarihte insanlı uçuş testleri yapılacak. 

TEI-TS1400’ün teslimat tarihi öne çekiliyor Tam Boyutta Gör

TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) tarafından geliştirilen TEI-TS1400 helikopter motoru planlanandan daha erken tarihte teslim edilecek. Milli imkanlarla geliştirilen TEI-TS1400 motoru, Gökbey Genel Maksat Helikopteri gibi milli helikopterlere güç verecek.

"Bu yılın sonunda veya önümüzdeki yılın başında teslim edilecek"

TEKNOFEST Azerbaycan festivalinde açıklamalarda bulunan TEI Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, TE-TS1400’ün insanlı uçuş testleri için önümüzdeki yıl bitmeden teslim edilmesinin planlandığını ancak çalışmalar hızlandırılarak bu yılın sonunda veya önümüzdeki yılın başında teslim edilmesine karar verildiğini açıkladı.

TEI-TS1400’ün teslimat tarihi öne çekiliyor Tam Boyutta Gör

1570 beygire kadar güç üretebiliyor

Motorun uzun süre 1570 beygir güç üretebildiğini vurgulayan TEI Genel Müdürü Akşit konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Kalkış sırasında 1470 beygir güç üretebilecek şekilde bir motor tasarladık. Bu değerler rakip mevcut ithal motorun yaklaşık 100 beygir daha üstünde değerler. Motorumuzu 1570 beygir, hatta onun üstündeki güçlere kadar çıkardık. Sertifikasyon ve kalifikasyon için aşırı yükle kalkmak zorunda kalırsa diye acil durum kalkış senaryosu var. Normalde motor 1400 beygir maksimum sürekli güç seviyesinde tasarlanmış olsa da 2 dakika boyunca 1570 beygir güç üretecek şekilde çalıştırılabilmeli ve bunu sertifikasyon otoritesine göstermemiz gerekiyor. Şu an itibarıyla bu güç seviyesini aştık hatta 2 dakika değil, çok daha uzun süreler 1570 beygirde çalıştırabiliyoruz. Bu da güzel bir dönüm noktası. İleriye doğru motoru biraz daha zorlayacağız. Testler yapıldıkça gelişmeleri duyuracağız.”

TEI-TS1400 Turboşaft Motor özellikleri

  • Kalkış Gücü (Deniz Seviyesi Statik): 1.400 shp
  • 30 sn. Tek Motor Gücü (Deniz Seviyesi Statik): 1.660 shp
  • Kalkış Gücü/Ağırlık: 8,54 (shp)/(kg)
  • Servis Yüksekliği: 20.000 ft
  • Çıkış Şaft Hızı: 23.000 rpm
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3735 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tusaş, tei ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim