Anlık Bildirim

AMD hızlandırıcıları Tencent sunucularında

Tencent iş yükü fazla bulut sunucularında daha iyi performans alabilmek için AMD’nin Radeon Pro V620 hızlandırıcısını belirli noktalarda özelleştirerek kullanıyor. 

Radeon Pro V620 32GB Tam Boyutta Gör

Özellikle Navi mimarisini ve CDNA 2 mimarisini temel alan farklı ölçekteki hızlandırıcıları ile sunucu tarafında vites yükselten AMD birbiri ardına yüklü siparişler alıyor. Microsoft ve Meta gibi devlerin ardından Tencent de AMD dedi. 

Özel AMD hızlandırıcıları

AMD normalde konsollar için özelleştirilmiş yongalar hazırlıyor ancak müşterilerin taleplerine göre orijinal hızlandırıcılarda da özelleştirme hizmeti sunuyor. Oyun ve sosyal medya devi Tencent bunlardan birisi. 

Tencent sunucularında kullanacağı GA01 ekran kartı için Radeon Pro V620 32GB hızlandırıcılarından faydalanmış. Standart özellikler Tencent için yeterli olmadığından render alma, görüntü işleme, şifreleme/şifre çözme işlemleri için sürücü seviyesinde yüksek özelleştirme yapılmış. Bu nedenle sıvı soğutma ile desteklenmiş. Tencent standart ekran kartlarına göre yüzde 120 daha hızlı olduğunu belirtiyor. 

Tencent geçen yıl ilginç bir hamle yaparak Android oyunlarda kare hızlarını iyileştirecek bulut render hizmetleri için Intel XE-LP ekran kartları kullanmıştı. Ne var ki devamı gelmeyince diğer bulut hizmetleri için AMD çözümlerinde karar kıldı. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim