Anlık Bildirim

Tesla 1 megawatt'lık ultra hızlı şarj teknolojisini duyurdu

Tesla önümüzdeki yıl dördüncü nesil Supercharger şarj istasyonlarının kurulumuna başlayacağını duyurdu. 1 megawatt güç sağlayabilen istasyonlar, Tesla Semi ve Cybertruck'ı daha hızlı şarj edecek.
Tesla 1 megawatt'lık ultra hızlı şarj teknolojisini tanıttı Tam Boyutta Gör
Tesla, 2023 yılında 1 megawatt'ın üzerinde güç sağlayabilen dördüncü nesil Supercharger şarj istasyonlarını kurmaya başlayacak. Yeni nesil istasyonlar Tesla Semi'nin yanı sıra henüz üretime geçmemiş Cybertruck pick-up modelini de şarj edebilecek.

Tesla CEO'su Elon Musk'a göre V4 Supercharger, 1.000 voltluk mimarinin yanı sıra gelişmiş sıvı soğutma sistemine sahip yeni bir şarj kablosu ile birlikte çalışacak. Bu sayede elektrikli araçların normalden daha hızlı şarj olmasını sağlayacak.

Tesla 1 megawatt'lık ultra hızlı şarj teknolojisini tanıttı Tam Boyutta Gör

İlk teslimatlar PepsiCo'ya yapıldı

Tesla elektrikli otomobilleri için daha yüksek voltaj mimarisine geçme olasılığını geçtiğimiz aylarda gündeme getirmişti. Ancak o zaman 400'den 800 volta geçiş ve sadece uzun vadede bir artıştan bahsediliyordu. Şimdi ise bu planın fazlasıyla yerine getirileceği anlaşılıyor.

Tesla 1 megawatt'lık ultra hızlı şarj teknolojisini tanıttı Tam Boyutta Gör
Tesla Semi'nin ilk teslimatları 1 Aralık'ta Nevada'daki Gigafactory tesisinde düzenlenen etkinlikte yapıldı. Üretilen ilk araçlar daha önce söz verildiği gibi PepsiCo'ya teslim edildi. Elektrikli tırlar yılbaşı gecesi itibarıyla meşrubat sevkiyatına başlayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim