Anlık Bildirim

Tesla, Almanya’da kurulmakta olan yeni fabrikası yüzünden ceza yiyebilir

Almanya’da bölgesel bir yönetim, Tesla’ya Berlin yakınlarında kurmayı planladığı yeni otomobil fabrikasının inşaat sahasında yasadışı faaliyetler yaptığı gerekçesiyle para cezası vermeyi planlıyor.

Tesla, Almanya’nın Brandenburg Eyaletinde yeni bir Gigafactory kuruyor. Tagesspiel isimli Alman gazetenin yaptığı habere göre; Brandenburg Eyaleti Çevre Bakanlığı, şirketin yetkisi olmayan topraklarda tanklar inşa ettiğini tespit ettiği gerekçesiyle şirkete para cezası vermeye hazırlanıyor.

Gazetede ayrıca, Tesla’nın daha önce inşa ettiği tankların kullanılmasının da yasaklandığı belirtiliyor. Şirketten ise konuda hakkında herhangi bir cevap gelmedi.

Tesla, Almanya’da kurulan yeni fabrikası yüzünden ceza yiyebilir Tam Boyutta Gör

Sene sonu üretime başlanması planlanıyor

Tesla’nın Avrupa pazarını daha da güçlendirmek için yaptığı fabrikanın inşaatına 2020’nin haziran ayında başlanmıştı. Açılışın ise Temmuz 2021’de yapılması bekleniyordu; ancak bazı izin sorunları ve çevre aktivistleri sebebiyle bu tarih biraz daha ileriye ertelendi. Ayrıca, Tesla CEO’su Elon Musk yaptığı bir açıklamada fabrikanın gecikmesinin sebebi olarak Alman bürokrasisini de suçlamıştı. Yaşanan bu sıkıntılara rağmen fabrikanın sene sonunda üretime başlaması planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim