Anlık Bildirim

Tesla Cybertruck dev Starship roket motorunu çekerken görüntülendi

Tesla'nın elektrikli pick-up'ı SpaceX'in Starship uzay aracına roket motoru taşımak için kullanıldı. Cybertruck tonlarca ağırlıkta yükü başarılı bir şekilde çekerek görevi tamamladı.
Tesla Cybertruck, Starship roket motorunu çekerken görüntülendi Tam Boyutta Gör
Tesla Cybertruck'ın yük çekme yeteneklerini gözler önüne seren bir video yayınlandı. Elektrikli pick-up içinde devasa bir SpaceX Raptor roket motoru bulunan bir römorku çekti. İlgi çekici görüntüler Starship Gazer isimli Youtube kanalında yayınlandı.

Söz konusu video 3 Ekim'de SpaceX'in Teksas'taki üssünde kayda alındı. Araç, Starship RVac Raptor roket motorunu taşımak üzere kullanıldı. Söz konusu motor yaklaşık 1.600 kg ağırlığa sahip. Motor yuvası ve römork da hesaba katılınca ağırlık en az 2.5 tonu buluyor.

6.3 tona kadar yük çekebiliyor

Ancak bu görevin Tesla Cybertruck için bir sorun teşkil etmeyeceği belliydi. Zira şirket daha önce elektrikli pick-up'ın baz versiyonunun 3.4 tonluk, en güçlü versiyonunun ise 6.3 tonluk bir römorku çekebileceği belirtilmişti. Dolayısı ile başarılı bir operasyon oldu.

Tesla Cybertruck, Starship roket motorunu çekerken görüntülendi Tam Boyutta Gör
Görünüşe bakılırsa video, Temmuz ayında üretimine başlanan deneme serisindeki araçlardan birini gösteriyor. Büyük olasılıkla roket motorunun taşınması elektrikli otomobilin test aşamalarından biriydi. Cybertruck'ın seri üretimi yakında start alacak ve ilk araçlar sahiplerine teslim edilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim