Anlık Bildirim

Tesla'da büyük kayıp: Otopilotun babası şirketten ayrıldı

Tesla'nın otonom sürüş ve yapay zeka çalışmalarında darbe vuracak bir gelişme yaşandı. Otopilotun babası olarak anılan Slovak uzman Andrej Karpathy şirketten ayrıldığını açıkladı.

Tesla'da büyük kayıp: Otopilotun babası şirketten ayrıldı Tam Boyutta Gör

Tesla'da yapay zeka ve bilgisayarlı görüden (computer vision) sorumlu kıdemli yönetici Andrej Karpathy, şirketten ayrıldığını duyurdu. Otopilot teknolojisinin geliştirilmesinde kilit rol oynayan deneyimli isim elektrikli otomobil üreticisi için büyük bir kayıp olarak görülüyor.

Karpathy'nin Tesla serüveni beş yıldan fazla bir süre önce sinir ağları ve bilgisayarlı görü uzmanı olarak başladı. Şirket içerisinde kariyer basamaklarını hızla tırmanan ve yapay zeka sistemleri kıdemli direktörü konumuna yükselen Slovakya doğumlu uzman, Mart ayında dört aylık bir izne çıkmıştı.

Otonom sürüşte şirkete büyük katkısı oldu

Andrej Karpathy sunumlar sırasında Musk ile aynı sahneyi paylaşan birkaç üst düzey Tesla yöneticisinden biriydi. Kendisi sosyal medya hesabında şirketten ayrıldığını doğruladı. Yaptığı açıklamada "Tesla'nın son 5 yıldaki hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak büyük bir zevkti ve ayrılma kararını vermek zordu" ifadelerini kullandı.

Tesla'da büyük kayıp: Otopilotun babası şirketten ayrıldı Tam Boyutta Gör

35 yaşındaki Stanford mezunu Karpathy'nin gelecek planları henüz bilinmese de yapay zeka alanında çalışmaya devam etmesi bekleniyor. Tesla'nın otonom sürüş teknolojisi Karpathy yönetimi döneminde büyük ilerlemeler kaydetti. Liderlik rolünü kimin devralacağı henüz belli değil ancak potansiyel adaylar arasında Ashok Elluswamy ve Milan Kovac'ın ismi geçiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim