Anlık Bildirim

Tesla çip krizi ile başa çıkabilmek için bazı araçlarından bir parça çıkarmak zorunda kaldı

Tesla, çip kıtlığının etkilerini azaltmak için Şangay üretimi Model 3 ve Model Y otomobillerinin direksiyon sisteminde kullanılan iki elektronik kontrol ünitesinden birini devre dışı bıraktı.

Tesla'dan çip krizine farklı çözüm Tam Boyutta Gör

CNBC'nin servis ettiği habere göre Tesla, dördüncü çeyrek satış hedeflerini tutturmak ve yarı iletken tedarik sıkıntısının olumsuz etkilerini azalatmak için Çin’de üretilen bazı Model 3 ve Model Y otomobillerinin direksiyon sistemlerinde bulunan iki elektronik kontrol ünitesinden birini kadrımaya karar verdi.

Yayınlanan raporda Tesla'nın, Şangay fabrikasında üretilen ve Çin, Avustralya, İngiltere, Almanya ve diğer ülkelere gönderilen on binlerce elektrikli araçla ilgili bu değişiklik hakkında müşterilere bilgi vermediği belirtildi. Şirketin ABD'de ürettiği elektrikli araçlarda da benzer değişiklikler yapıp yapmayacağı henüz belli değil.

Tesla'dan çip krizine farklı çözüm Tam Boyutta Gör

Ford da 8 fabrikasında üretimi durdurmuştu

Tesla'nın araç teslimat oranını korumak için 2021'in sonunda kamuoyuna duyurulan önlemlerin ötesinde değişiklikler yapmak zorunda kaldığı görülüyor. Zira dünya otomobillerden - dizüstü bilgisayarlara kadar her şeyi etkileyen bir çip kıtlığı ile karşı karşıya. Ford da kısa süre önce yarı iletken tedarik sorunları nedeniyle 8 fabrikasında üretimi durdurma kararı almıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim