Anlık Bildirim

Tesla vergi yükünden kurtulmak için Hindistan’a 2 milyar dolar yatırım yapacak

Hindistan pazarında elini güçlendirmek isteyen Tesla, ülkeye 2 milyar dolara kadar çıkabilecek bir yatırımın startını verdi. Böylece yüksek vergilerden de kurtulmuş olacak. 
Tesla Tam Boyutta Gör
Elektrikli araç sektörü büyüdükçe ülkelerin de yabancı markalara uyguladığı vergiler artıyor. Genelde kendi markasını desteklemek ve rekabette geri kalmamasını sağlamak için ülkelerin yüzde 100 seviyelerine varan vergilerini görüyoruz. Büyük markalar da üretimi bu ülkelere genişletmek için çareler arıyor.

Tesla’dan Hindistan’a dev yatırım

Hindistan ülkeye getirilen ithal elektrikli araçlar için fahiş vergiler uyguluyor. 40 bin dolar üzerindeki araçlardan yüzde 100, daha aşağısındaki araçlardan ise yüzde 70 vergi alınıyor. Tesla dünyanın en kalabalık ülkesinde rekabet edebilmek için önemli bir yatırım kararı aldı.

Ülkede elektrikli araç teknolojilerine yapılacak yatırımlarla 12 bin araç ithalatına kadar yüzde 15 vergi indirimi elde edilebilecek. Eğer ithalat hacmi 30 bin araca ulaşırsa Tesla toplam yatırımlarını 2 milyar dolara yükseltecek.

Uygulanan vergiler sadece Tesla için değil ülkede başarı sağlamak isteyen tüm üreticileri ilgilendiriyor. Elektrikli araç altyapısına yatırımların artması Hindistan için de sektörde en önemli ülkelerden birisi haline gelmesini sağlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim