Anlık Bildirim

Tesla, Norveç'te lider EV tedarikçisi oldu ve şimdi sıra Avrupa'nın geri kalanında

Geçen haftalarda Tesla Model Y'nin büyük bir teslimatı Norveç'in Oslo Limanı'na ulaştı. Bir hafta içinde Tesla, Norveç'in en fazla kullanılan elektrikli aracı (EV) oldu.

Tesla, Model Y ile Avrupa'da zirveye oynuyor Tam Boyutta Gör

İçinde bulunduğumuz 2021 yılında yüksek satış rakamlarına ulaşan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yakın zamanda Avrupa'ya yüklü teslimatlar gerçekleştirdi. Rakamlara göre sadece Norveç'e 1.300 adet Model Y sevkiyatı yapıldı. Hatta bu sevkiyatın doğrudan Tesla'nın Çin'deki fabrikası Tesla Giga Shanghai'den yapıldığı gelen bilgilerin arasında. 

Bu büyük Tesla Model Y teslimatı, 21 Ağustos tarihinde Oslo Limanı'na ulaştı. Bu sevkiyattan neredeyse bir hafta geçmeden Model Y, Norveç'te bir numaralı elektrikli araç haline geldi. Temiz enerji alanında dünyada lider olan Norveç'te bunun olması zaten olasıydı. Ancak bunun süratle gerçekleşmesi, Tesla'nın diğer Avrupa ülkelerindeki pozisyonunun da hızla yükseleceğini müjde ediyor.

Öte yandan Tesla, Berlin'deki Model Y üretim hattının da geliştirilmesinde son aşamalara geliyor. Yani yakın bir gelecekte Çin'den yapılan sevkiyatlara gerek kalmayacak. Dahası Model Y'nin önümüzdeki yılın başlarında yeni varyantlarını piyasaya sürmesi bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim