Anlık Bildirim

Tesla’dan tarihi rekor: Karını ona katladı

Yaşanan araç geri çağırmaları ve Model S Plaid versiyonundaki gecikmeler yine de Tesla’yı durduramadı. Firma geçen yıl ki faaliyet karını ona katlamayı başardı.

Tesla mali tabloları Tam Boyutta Gör

Bu yıl borsa değeri olarak bir ara otomotiv sektöründe liderlik koltuğuna da oturan Tesla yükselişini sürdürüyor. Firmanın ikinci çeyrek mali raporları tarihinde görülmemiş rekorlara imza atmasını sağladı. 

Tesla ne kadar sattı?

Yılın ikinci çeyrek raporlarına göre Tesla’nın elde ettiği toplam gelir 12 milyar dolara ulaştı ve yıl bazında yüzde 100 civarında bir artış yakalandı. Faaliyet karı ise ilk kez 1 milyar doları geçerek 1.14 milyar dolar oldu ve yıl bazında on kat artış gösterdi. 

Bu çeyrekte firma 201 bin araç sevk etti ve 206 bin aracın üretimini tamamladı. Otomobil üretim gelirleri 10.21 milyar dolar civarında oldu. Bunun 354 milyon doları ise temiz firma sıfatıyla diğer firmalara verdiği kredilerden elde edildi. 

Alternatif enerji bölümü ise 801 milyon dolar kazandı ve geçen çeyreğe göre yüzde 60 artış yaşandı. En çok merak edilen konu ise Tesla’nın elindeki Bitcoin varlığını satıp satmadığıydı. İkinci çeyreği düşüşle kapatan Bitcoin nedeniyle Tesla 23 milyon dolar zarar etti ancak buradan herhangi bir satış yapmadığı anlaşılıyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim