Anlık Bildirim

Tesla'nın otopilotu artık hız tabelalarını tanıyabiliyor

ABD'li elektrikli otomobil şirketi Tesla, otopilot sisteminin yazılımını güncelledi. Artık Tesla modelleri, yoldaki hız tabelalarını okuyabiliyor.

Tesla'nın otopilotu artık hız tabelalarını tanıyabiliyor Tam Boyutta Gör

Tesla, elektrikli otomobilleri için otopilot sistemi yazılımının yeni bir sürümünü dağıtmaya başladı. 2020.36 güncellemesi araçlara bir dizi kullanışlı özellik getiriyor.

Yeşil ışık uyarı özelliği de geldi

Tesla'nın elektrikli otomobilleri şimdiye kadar navigasyon verileri ve mevcut yol haritalarına dayanarak hız limiti hakkında sürücüleri bilgilendiriyordu. Yeni güncelleme ile artık Tesla otomobiller, yol boyunca beliren hız limiti tabelalarını okumak için yerleşik kameraları kullanacak ve sürücülere en güncel hız limiti bilgilerini verecek.

Tesla'nın otopilotu artık hız tabelalarını tanıyabiliyor Tam Boyutta Gör

Ayrıca güncelleme ile birlikte yeşil ışık uyarı özelliği de devreye sokuldu. Artık sürücüler, önünde durdukları trafik ışıkları yeşile dönünce Tesla tarafından sesli bir şekilde uyarılacaklar. Yazılım güncellemesinin kademeli bir şekilde tüm Tesla sahiplerine sunulacağını da belirtelim. Tesla bu yılın ikinci çeyreğinde Model 3 sedan ve Model S'ten 80.050 adet, daha pahalı olan Model X'ten ise 10.600 adet satarak, analistlerin tahminlerini geçmeyi başardı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim