Anlık Bildirim

TikTok’a “hikayeler” özelliği geliyor

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan TikTok da diğer sosyal medya uygulamalarından bildiğimiz 24 saat içinde kaybolan “hikayeler” özelliğini getiriyor.

Popüler video paylaşma platformu TikTok, uygulamada “hikayeler” özelliğinin test edilmeye başlandığını açıkladı. Bir şirket temsilcisi, ABD dışındaki çeşitli ülkelerde “TikTok Stories” denemelerinin başladığını, kalıcı bir özellik olup olmayacağının ise kesin olmadığını söyledi.

TikTok’a “hikayeler” özelliği geliyor Tam Boyutta Gör

Variety’e yapılan açıklamada, “Kullanıcılarımıza değer katmanın ve TikTok deneyimlerini zenginleştirmenin yeni yollarını her zaman düşünüyoruz. Şu anda içerik üreticilerine yaratıcı fikirlerini hayata geçirebilmeleri için ek biçimler vermenin yollarını arıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

TikTok’a “hikayeler” özelliği geliyor Tam Boyutta Gör

Yorum yapılabilecek

TikTok hikayeleri, diğer uygulamalardan da bildiğimiz gibi 24 saat sonra kaybolacak şekilde tasarlandı. Bu özelliği diğer uygulamalardan ayıran şey ise kullanıcılar içerik hakkında herkese açık bir şekilde yorum yapabilecekler. Hikayenin kaç kişi tarafından izlendiğini görebilme, metin veya ses eklemek gibi aşina olduğumuz özellikler de hikayeler de bulunacak.

İlk olarak “hikaye” özelliği Snapchat’te ortaya çıkmış, sonrasında Instagram ve Facebook gibi büyük platformlar tarafından da eklenmişti. Twitter da Fleets özelliği ile bu özelliği denemiş; ancak pek ilgi görmemesinden dolayı bu özelliği kaldırmıştı.

Aynı zamanda, Instagram, YouTube gibi uygulamalar da TikTok’tan “kısa video” özelliğini kendi platformlarına Instagram Reels ve YouTube Shorts ismi altında entegre etmişti.  

Hikaye özelliğinin ne zaman kullanılmaya başlanacağı hakkında ise kesin bir açıklama bulunmuyor.

Kaynakça https://variety.com/2021/digital/news/tiktok-stories-test-vanish-24-hours-1235034659/ https://techcrunch.com/2021/08/04/tiktok-confirms-pilot-test-of-tiktok-stories-is-now-underway/?guccounter=1 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim