Anlık Bildirim

TikTok etkileşimcileri Z kuşağına yatırımcılığı öğretiyor

Son yıllarda oldukça popüler olan eğitici ve motive edici video içerikleri ilgi görmeye devam ediyor. Kayla Kilbride Tiktok'ta yatırımcılığı öğrettiği videolar çekiyor.

@girlstalkstocks kullanıcı adıyla TikTok videoları çeken ve bu videolar aracılığıyla finansal okuryazarlık öğreten Kayla Kilbride, finans dünyasını TikTok'ta takipçileriyle tartışıyor ve genç kadınlara yatırım sektörüne nasıl dahil olabileceklerini anlatıyor. Kayla oldukça karmaşık yatırım ve finans konularını analiz edip, gençlerin hızlıca öğrenebileceği şekilde onlara servis ediyor. Kayla ve takipçileri aslında finansal okur yazarlığı beraber çalışarak öğreniyorlar. Erkeklerin oldukça baskın olduğu Hisse Senedi Piyasasında Kayla bu içerikleri özellikle kadınlar için hazırlıyor.

TikTok etkileşimcileri Tam Boyutta Gör
TikTok etkileşimcileri Tam Boyutta Gör

Sadece Hisse Senedi Piyasası anlatıyor

Kayla, Hisse Senedi Piyasasını anlatıyor ve Uluslaraaarası döviz piyasasından korktuğunu ve bu konuları hiç işlemediğini söylüyor. Ülkemize ise bu durum tam tersi servis ediliyor.

Kayla kendisine yöneltilen "TikTok neden finans dünyası için önemli bir iletişim aracı?" sorusuna cevap olarak günümüzde insanların eğitim için uzun süreli odaklanmalarda sorun yaşadığını, bir şeyi 60 saniyede öğrenme seçeneğine ise sıcak yaklaştığını söylüyor. Aslında bu durum gençler için oldukça işlevsel bir özellik. Her şeyin çok hızlı yaşandığı günümüzde, hızlı servis edilen bilgilere talep oldukça fazla.

Kayla bir Sosyoloji bölümü mezunu, daha önce birkaç alanda işe girip çalıştığını ancak kendini bu kurumlara ait hissetmediğini söylüyor. Babasının YouTube'da finans okur yazarlığı öğrettiğini ve birgün kendisine "neden sende aynısını gençler için yapmıyorsun?" sorusuna cevap olarak bu işe giriştiğini söylüyor.

Ülkemizde de finansal okur yazarlık konusuna olan ihtiyaç oldukça fazla. Bugün YouTube Türkiye'de finansal okur yazarlık konusu genel anlamda işlenip izleyicilere servis ediliyor ancak bu içerikler genel olarak ülkenin ekonomik faliyetleri ve neden kötü olduğuyla alakalı. Doğrudan bireyleri bilgilendiren içerikler ise bazı alanlarda sınırlı kalmış ve yetersiz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim