Anlık Bildirim

TikTok toplam 3 milyar indirmeyi geride bıraktı

TikTok Çin’deki iOS versiyonu da dahil toplamda 3 milyar kez indirildi ve 2.5 milyar dolar harcama rakamını da geride bıraktı. Bunu başarabilen oyun dışı sadece 16 uygulama var.

TikTok indirme sayısı Tam Boyutta Gör

Instagram’ın aksine her kesimden insanın erişebilmesi ve kendisini ifade edebilmesi sayesinde TikTok adeta bir çılgınlığa dönüştü. Facebook uygulamalarının ardından 3 milyar indirme sınırını geçen ilk uygulama oldu. 

TikTok ne kadar indirildi?

Video tabanlı olması ve sayısız müziği kliplere ekleyebiliyor olması sayesinde TikTok çok büyük ilgi görüyor. Son dönemde global operasyonların Çinli ByteDance elinden alınmasına ve Hindistan’da yasaklanmasına rağmen büyümesini sürdürüyor. 

Yapılan analizlere göre 2021 ikinci çeyrek döneminde uygulamayı ilk kez indirenlerin sayısı 205 milyon olarak gerçekleşti. İlk çeyrekte ise ilk kez indirenlerin sayısı 177.5 milyon olarak ölçülmüştü.

Uygulamanın patlama yaptığı dönem ise geçen seneydi. Geçen yılın ilk çeyreğinde ilk kez indirenlerin sayısı 315 milyondu. İlk 6 aylık dönemde ise 619 milyon olmuştu. Elbette bunlar yasaklamalar öncesi yaşanmıştı. 

Uygulama içerisinde harcanan miktar yılın ilk yarısında 919 milyon dolar oldu. İlk çeyrekte 384 milyon dolar, ikinci çeyrekte ise 534 milyon dolar harcandı. Geçen yıl aynı dönemde 530 milyon dolar harcanmıştı. Kümülatif olarak ise 2.5 milyar dolar harcamayı geçti Netflix, YouTube gibi uygulamalarla aynı kategoriye girdi. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim