Anlık Bildirim

TikTok yasağını mahkeme durdurdu

TikTok uygulamasının App Store ve Google Play mağazaları üzerinden kaldırılmasını isteyen Trump hükümetinin kararı yerel mahkeme tarafından durduruldu. Süreç devam ediyor.

TikTok yasağını mahkeme durdurdu Tam Boyutta Gör

Çin hükümetine veya hükümet ile ilişkili organizasyonlara veri sağladığı şüphesiyle Trunp hükümeti tarafından yasak kapsamına alınan TikTok platformuna mahkemeden müjdeli haber geldi.

Bir süre daha serbest

Bilindiği üzere Trump hükümeti TikTok uygulamasının ABD vatandaşlarını ilgilendiren operasyonlarının satın alınmasını istemişti. Bunun üzerine Oracle ve Walmart devreye girerek TikTok global operasyonlarını devralmak üzere bir şirket kurmuştu.

Trump operasyonların ve veri sunucularının devralınması süreci tamamlanana kadar uygulamanın ABD çapında yasaklanmasına karar vermişti. 27 Eylül itibariyle de uygulama mağazalarından kaldırılacaktı.

TikTok ise geçtiğimiz haftalarda bu kararı mahkemeye taşımıştı. Platform kararın adaletsiz olduğunu ve 100 milyon civarında ABD kullanıcısının güvenlik güncellemeleri almasının da önüne geçeceğini iddia etmişti.

Mahkeme tedbiren yasak kararının durdurulmasına karar verdi. Platformun iddiası mahkemede bir sonuca ulaşana kadar uygulama indirilmeye devam edecek. Bununla birlikte 12 Kasım tarihinde tüm operasyonların durdurulması kararı halen yürürlükte ve Oracle-Walmart ortaklığının bu tarihe kadar faaliyetlerine başlaması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim