Anlık Bildirim

Apple CEO'su Tim Cook: Android, iOS'tan 47 kat daha tehlikeli

Yakın tarihli bir konferansta Apple'ın patronu Tim Cook, Android'in iOS'tan 47 kat daha fazla kötü amaçlı yazılıma sahip olduğunu söyledi.

Tim Cook: Android, iOS'tan 47 kat tehlikeli Tam Boyutta Gör

Apple CEO'suna göre, Android'deki kötü amaçlı uygulamaların sayısı iOS'takinden 47 kat daha fazla. Ana sebep, "Apple" ekosistemindeki sıkı kontrolün varlığı.

iOS'u tek bir uygulama mağazası olarak tasarladık

Cook, Google ve Apple mobil işletim sistemlerindeki kötü amaçlı yazılım miktarını karşılaştırdı. Ona göre Android bu göstergede iOS'u 47 kat geride bırakıyor. Bunun temel nedeni, Android işletim sistemli bir akıllı telefonda, kötü amaçlı yazılım indirmenin daha kolay olması. Zira Google, güvenilir olmayan kaynaklardan uygulama indirmeye izin veriyor.

Tim Cook: Android, iOS'tan 47 kat tehlikeli Tam Boyutta Gör

Tim Cook konuyu şu şekilde özetledi: "iOS'u tek bir uygulama mağazası olacak şekilde tasarladık ve yayınlanmadan önce tüm uygulamalar test ediliyor."

Tim Cook ayrıca, Avrupa Komisyonu'nun Apple'ın üçüncü taraf kaynaklardan iPhone'a uygulamalara izin vermesi gerektiğini öngören dijital pazarları düzenleme tasarısı hakkında da görüşlerini belirtti. Cook, bu durumu kullanıcıların çıkarına olmayan bir hamle olarak nitelendirdiğini ve iPhone'un güvenliğini yok edeceğini söyledi. Ancak yine de iyimser olduğunu ve Apple'ın kullanıcılarının gizliliğini korumaya devam edeceğini belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13372 kez okundu.
63 kişi, toplam 76 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim