Anlık Bildirim

Toyota, elektrikli otomobil bataryalarına 13.6 milyar dolarlık yatırım yapıyor

Dünyanın en büyük otomobil şirketlerinden biri olan Japonya merkezli Toyota, elektrikli otomobil bataryalarına 13.6 milyar dolar değerinde yatırım yapacağını açıkladı.

Dünyanın en çok araç satan üreticisi olan Japon otomobil devi Toyota, The Wall Street Journal’ın haberine göre önümüzdeki on yıl içinde elektrikli otomobil bataryalarına 13.6 milyar dolarlık yatırım yapacak. Bu yatırımın 9 milyar doları ise üretim için olacak.

Haberlere göre dev şirket, 2025’e kadar 10 pil üretim hattına sahip olmayı planlıyor. Şirketin baş teknoloji sorumlusu Masahiko Maeda da katıldığı bir basın toplantısında yatırımları sayesinde 200 GWh’ye kadar pil üretebileceklerini ifade etti.

Toyota, elektrikli otomobillere 13.6 milyar dolarlık yatırım Tam Boyutta Gör

Diğer şirketler de benzer politikalar izliyor

Daha önce Volkswagen 2030 yılına kadar yalnızca Avrupa’da 240 GWh pil üretmeyi planladığını açıklarken Ford da Kuzey Amerika’da 140 GWh, küresel olarak da 240 GWh pil üretmeyi planladığını açıkladı. Bu da Toyota’nın hedeflerinin diğer otomobil devlerine benzer olduğunu gösteriyor.

Ayrıca dev şirket, 2025 yılına kadar 70 elektrikli otomobil piyasaya sürmek istediğini de açıkladı. Bunun yanı sıra şirket, "elektrikli otomobil stratejisi" kapsamında elektrikli SUV BZ4X’i de bu yılın sonunda Çin ve Japonya’da piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu.

Toyota, elektrikli otomobillere 13.6 milyar dolarlık yatırım Tam Boyutta Gör

Ek olarak, Reuters’ın bir haberine göre şirket, daha iyi paketlenmiş, daha güvenli ve daha hızlı şarj hücrelerine sahip olan piller üzerinde de çalışmaya devam ediyor. Toyota bu pilleri 2025’e kadar üretmeye başlamayı umduğunu söylese de piller üzerinde halen birçok araştırmanın yapılması gerekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim