Anlık Bildirim

Toyota, koronavirüs hastalarının taşınması için özel bir araç tasarladı

Toyota, koronavirüs (Covid-19) hastalarının ulaşımına destek olmak amacıyla yeni bir araç tasarladı. Japon şirket ayrıca tıbbi yüz kalkanı üretimine de başlamış durumda.

Toyota, koronavirüs hastalarının taşınması için özel bir araç tasarladı Tam Boyutta Gör

Koronavirüs (Covid-19) pandemisi bugüne kadar neredeyse tüm ülkeleri etkiledi. Bunlardan biri olan Japonya'da 14 binden fazla vaka kayıtlara geçerken 500'e yakın kişi de hayatını kaybetmiş durumda.

Otomotiv devi Toyota ülkedeki sağlık kuruluşlarına destek olmak için Covid-19 hastalarına özel bir araç tasarladı. Şirket, Hiace minibüsünü kritik hastaların taşınmasında kullanılacak şekilde dizayn etti.

Toyota, koronavirüs hastalarının taşınması için özel bir araç tasarladı Tam Boyutta Gör

Bu tip araçlar geliştirmeye devam edecek

Özel bir havalandırma sistemi ile donatılan araç bu sayede kirli havanın hastanın bulunduğu bölüme girmesini önlüyor. Ön tarafla, hasta kabininin birbirinden tamamen izole olması ise hem sürücü hem de enfekte olmuş yolcu için güvenli bir ortam sağlıyor.

İlk araç Tokyo'daki bir hastanelerin hizmetine sunuldu. Japon şirket gelecekte doktorlar için bu tip modeller geliştirmeye devam etmeyi planlıyor. Toyota ayrıca tıbbi yüz kalkanı üretimine başladı. Otomotiv devi ayda 40 bin adetlik üretim yapmayı hedefliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim