Anlık Bildirim

Donald Trump'ın hesapları iki yıllığına askıya alındı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Facebook ve Instagram hesapları, Facebook yönetimi tarafından iki yıllığına askıya alındı. Trump bu karara karşı Zuckerberg'e söylendi.

Trump'a sosyal medya darbesi Tam Boyutta Gör

Facebook ve Instagram eski ABD Başkanı Donald Trump'ın hesaplarını iki yıl süreyle askıya aldı. ABD Capitol isyanlarında yaptığı paylaşımların ardından ocak ayında  her iki siteden de süresiz olarak yasaklandı. Ancak geçen Facebook'un Gözetim Kurulu açık uçlu bu cezayı eleştirmişti. 

Facebook, Trump'ın eylemlerinin kuralların ciddi bir ihlali olduğunu dile getirdi. Trump bu cezayı geçen yıl ona oy veren milyonlar nezdinde ciddi bir hakaret olduğunu belirtti. Facebook'un bu politikası aynı zamanda sosyal medyada politikacıları koruyan bir zırhı da kaldırmış oluyor. Yani eski başkan da olsanız paylaşımlarınıza ve kullandığınız dile dikkat etmek zorundasınız. 

Sonuç olarak geçen ay tekrar dikkate alınan açık uçlu ceza şimdi iki yıllık bir hesapları askıya alma cezasına dönüştü. Facebook'un küresel ilişkilerinden sorumlu başkan yardımcısı Nick Clegg Trump'ın cezasının, hesabın ilk kapatıldığı tarih olan 7 Ocak'tan itibaren başlayacağını duyurdu. İki yıllık cezanın belli olmasının ardından Trump "Bir daha Beyaz Saray'da olduğumda, isteği üzerine Mark Zuckerberg ve karısıyla daha fazla akşam yemeği olmayacak. Hep iş olacak" dedi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim