Anlık Bildirim

TSK’nın uçan kaleleri ve Mehmetçik deprem bölgesinde

Merkezi Kahramanmaraş olan ve toplamda 10 ili etkileyen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. TSK’nın uçan kaleleri CH-47 Chinook’ler ve Mehmetçikler de çalışmalara katıldı.
TSK’nın uçan kaleleri ve Mehmetçik deprem bölgesinde Tam Boyutta Gör
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama ve kurtarma faaliyetleri devam ediyor. Türkiye genelinden bölgeye yardımlar yağarken Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) de bölgede etkin görev alıyor.

TSK, deprem bölgesinde

Depremin ardından Millî Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan Afet Acil Durum Kriz Masası koordinasyonunda "Hava Yardım Koridoru” oluşturulmuş durumda. TSK, hava araçlarıyla gece boyunca da arama kurtarma çalışmalarını destekledi ve ilgili ekiplere yardım malzemeleri taşıdı.

TSK’nın uçan kaleleri ve Mehmetçik deprem bölgesinde Tam Boyutta Gör
Millî Savunma Bakanlığı tarafından açıklananlara göre aralarında A400M nakliye uçaklarının da bulunduğu 114 hava aracı ile 350’den fazla sorti destek uçuşu yapıldı. Çalışmalar kapsamında deprem bölgesinden alınan yaralılar da uçaklarla taşındı. TSK, bölgeye personel ve yardım malzemesi katkısında bulunmak için “uçak kale” olarak da anılan CH-47 Chinook tipi helikopterleri de sevk etti.

Kaç asker deprem bölgesinde?

TSK’nın uçan kaleleri ve Mehmetçik deprem bölgesinde Tam Boyutta Gör
Şu anda Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 30 helikopter çalışmalara katıldı, batıdaki birliklerden sevk edilecek helikopterlerle bu rakamın 45’e ulaşması hedefleniyor. Öte yandan afet bölgelerindeki çalışmaların koordinasyonu için görevlendirilen 2 Akıncı TİHA da uçuşlarına devam ediyor.
TSK’nın uçan kaleleri ve Mehmetçik deprem bölgesinde Tam Boyutta Gör
Personel tarafında ise 17 bin civarında Mehmetçik bölgeye intikal etmiş durumda. Bu personel içerisinde hava, kara ve deniz dahil edilmiş durumda. 2. Ordu Komutanlığı hem personel hem de sivillerin karargahta ağırlanması noktasında katkılarını sürdürüyor. Komando taburları da bölgeye sevk edilmiş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2374 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
deprem, tsk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim