Anlık Bildirim

TSMC, 2022'nin ikinci yarısında 3nm çip üretimine başlayacak

Apple'ın en önemli tedarikçisi konumunda olan Tayvan merkezli TSMC, 2002'nin ikinci yarısında 3nm çip üretimine geçecek. Ayrıca şirket önümüzdeki aylarda da 4nm çip üretimine başlayacak.

TSMC, 3nm çip üretimine geçiyor Tam Boyutta Gör

Apple'ın önemli bir tedarikçisi olan Tayvanlı üretici TSMC, 3nm çip üretimine başlamaya hazırlanıyor. Planlanan takvim ise 2022'nin ikinci yarısı.

Önümüzdeki aylarda 4nm çip üretimine geçecek

Bu tür çipler, 2022'nin sonunda seri üretime geçecek. Yeni 3nm proses teknolojisinin, %30 iyileştirilmiş enerji verimliliği ile birlikte %15 performans artışı sağlayacağı belirtiliyor. TSMC, N3 teknolojisinin dünyadaki en gelişmiş teknoloji olacağı iddiasında. FinFET transistör mimarisi ile bu tür çiplerin %15'e varan hız artışı sağlayacağı ve N5'e göre %30 daha az enerji tüketeceği ifade ediliyor.

TSMC, 3nm çip üretimine geçiyor Tam Boyutta Gör

DigiTimes'ın raporuna göre, tedarikçi önümüzdeki aylarda 4nm çip üretimine başlayacak. Ayrıca bu çipler gelecekteki Mac bilgisayarlar için de kullanılacaklar. Buna ek olarak Apple'ın yaklaşmakta olan iPhone 13 akıllı telefon serisinde kullanılmak üzere, 5nm A15 işlemci üretimi için TSMC ile anlaştığını da belirtmeden geçmeyelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim