Anlık Bildirim

TSMC bu yıl CoWoS üretimini iki katına çıkaracak

TSMC’nin gelişmiş yonga paketleme teknolojisi CoWoS için talep artarken üretim de artıyor. Tayvanlı dev bu yıl üretimi iki katına çıkarmayı planladığını açıkladı.
TSMC bu yıl CoWoS üretimini iki katına çıkaracak Tam Boyutta Gör
Yarı iletken devi TSMC, CoWoS (chip on wafer on substrate) paketleme teknolojisinde üretim kapasitesini iki katına çıkarmaya hazırlanıyor. CoWoS paketleme, özellikle Nvidia’nın H100'leri gibi yapay zeka hızlandırıcıları için yapay zeka hesaplaması için gerekli donanımı oluşturmanın hayati bir parçası olarak kabul ediliyor.

TSMC ve AMD için önemli

CoWoS hayati bir unsur olsa da yapay zeka furyasının patlamasıyla birlikte talepte yaşanan muazzam artış ne yazık ki karşılanamadı. Hatta yapay zeka çılgınlığının üzerinden neredeyse bir yıl geçmiş olmasına rağmen hala sorunlarla karşı karşıya. AMD ve Nvidia gibi sektör liderlerinin CoWoS talebindeki artışta büyük rol oynadığı zaten biliniyor. Ancak TSMC, bu firmaları biraz rahatlatacak gibi görünüyor.

DigiTimes tarafından yayınlanan bir rapora göre TSMC, CoWoS tedariki konusunda ileriye dönük güvenini dile getirerek, firmanın AI segmentinden büyük ilgi görmeyi başardığını ve ilgili şirketlerin "TSMC ile işbirliği yaptığını" belirtti. Raporda, TSMC'nin aylık CoWoS üretiminin 2024 yılı sonuna kadar 32.000 birime ulaşabileceği ve bu rakamın gelecek yılın sonunda 44.000 birime ulaşabileceği belirtiliyor.

CoWoS, AMD için önemli olsa da TSMC, tedarikin büyük bir kısmını Nvidia’ya ayırmış durumda. Zira Nvidia halihazırda yapay zeka alanında sürücü koltuğunda bulunuyor. Bu arada bilmeyenler için CoWoS, TSMC tarafından geliştirilen 2.5D wafer düzeyinde bir paketleme teknolojisidir. CoWoS, birden fazla kalıbın tek bir alt tabakaya entegre edilmesine olanak tanıyarak geleneksel paketleme teknolojilerinden daha yüksek performans ve entegrasyon yoğunluğu sağlıyor. Çok yongalı tasarımlar için bu paketleme teknolojisinin önemi haliyle çok büyük.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim