Anlık Bildirim

Dev yonga üreticisi TSMC, Intel için özel bir üretim tesisi kuracak

Dünyanın en büyük yonga üreticisi TSMC ile Intel'in yeni anlaşması sonuçlandı. Anlaşmaya göre Intel'e 3nm üretim sağlamayı planlayan TSMC, üretim için yeni bir tesis kuracak.

TSMC, Intel için özel bir üretim fabrikası kuracak Tam Boyutta Gör

Pandemi sebebiyle yarı iletken sektöründe yaşanan tedarik sıkıntıları birçok üreticiyi etkilemiş durumda. Yaşanan bu sıkıntılar ile beraber dünyanın en büyük yonga üreticisi olmayı başaran TSMC, Intel için yeni bir üretim fabrikası kuracak.

Intel'e 3nm yongalar üretecek

Kendi üretim tesisleri bulunmasına rağmen 3nm yongaları TSMC’den tedarik etmeyi planlayan Intel, işlemci sektöründe büyük bir gelişim sağlamayı hedefliyor. Paylaşılan raporlara göre TSMC’nin birçok fabrikasının bulunduğu Hsinchu’nun kuzeyindeki Baoshan bölgesinde kurulacak yeni fabrika iki yıl içerisinde üretime hazır olacak.

Yalnızca Intel’e üretim sağlayacak tesisin yanı sıra Arizona ve Japonya’da da yeni tesisler inşa etmeyi planlayan TSMC, 2021 yılının son çeyreğinde kârını yüzde 21 oranında yükseltmeyi başardı. 2022 yılı için de 44 milyar dolar bütçe ayıran şirket, üretimi neredeyse iki kat arttırmayı hedefliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim