Anlık Bildirim

TSMC, yüksek performans sunacak N4X işlem teknolojisini tanıttı

Günümüzde kullanılan birçok teknolojik ürün için yongalar üreten TSMC, yeni N4X işlem teknolojisini tanıttı. Yeni teknoloji, performansı ve maksimum saat hızlarını arttıracak.

TSMC'nin yeni üretim teknolojisi performansı yükseltecek Tam Boyutta Gör

Yarı iletken sektörünün büyük isimlerinden TSMC, yüksek performanslı bilgi işlemleri (HPC) ve cihazları hedefleyen yeni N4X işlem teknolojisini duyurdu.

2024 yılında piyasada olacak

N4X teknolojisi, N5A’nın performans ve saat frekanslarının arttırılmış hali olacak ve N5A’ya kıyasla yaklaşık yüzde 15’lik bir performans artışı sunacak. Ayrıca yeni işlem teknolojisi ile beraber transistörleri 5nm’ye kadar küçültmeyi hedefleyen TSMC 1,2 voltta N4P işlemine kıyasla da yüzde 4 performans artışı sağlayabileceğini iddia ediyor.

TSMC'nin İş Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı Dr. Kevin Zhang, HPC segmentindeki taleplerin oldukça ciddi olduğunu ve yeni işlem teknolojisinin 3DFabric paketleme teknolojisi ile birleştirilerek en iyi ve en yüksek performansı ortaya çıkardıklarını söyledi. Bununla birlikte 2023 yılının ilk yarısında N4X işlem teknolojisinin deneme üretimine başlamayı planlayan şirket, yeni teknolojiye sahip yonga setlerini 2024 yılında piyasa sürecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim