Anlık Bildirim

TSMC, Tencent'i geçerek Asya'nın en değerli şirketi oldu

TSMC bir kez daha en pahalı Asya şirketi oldu. Tayvanlı yonga üreticisinin piyasa değeri 450 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.                                 
TSMC, Tencent'i geçerek Asya'nın en değerli şirketi oldu Tam Boyutta Gör
Dünyanın önde gelen çip üreticisi Tayvan merkezli TSMC, piyasa değeri açısından Çin'in İnternet devi Tencent'i geride bırakarak bir kez daha en değerli Asya şirketi oldu.

Yapay zeka teknolojileri çip talebini artırdı

Bloomberg, Mayıs 2023'te TSMC'nin hisselerinin yaklaşık yüzde 6 artarak şirketin sermayesini yaklaşık 450 milyar dolara çıkardığını belirtiyor. TSMC'nin hisseleri, çalışması için yüksek performanslı çipler gerektiren yapay zeka teknolojilerine olan talepteki artış nedeniyle yükseldi. Bir diğer faktör de, ABD de dahil olmak üzere çeşitli ülkelerdeki yetkililerin yarı iletken endüstrisine verdiği destek.

TSMC, Tencent'i geçerek Asya'nın en değerli şirketi oldu Tam Boyutta Gör
Yakın zamana kadar Asya'nın en büyük şirketleri listesinin başında yer alan Tencent'in piyasa değeri, 2023'ün başından bu yana yüzde 7,4 arttı ve Çin ekonomisindeki yavaş toparlanmanın ortasında geçtiğimiz ay neredeyse hiç değişmedi. 22 Mayıs 2023 itibariyle Tencent'in sermayesi yaklaşık 405 milyar dolardı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim