Anlık Bildirim

TÜBİTAK'tan yerli Lazer Dedektör Sinyal Kuvvetlendirme Çipi!

TÜBİTAK sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen Lazer Dedektör Sinyal Kuvvetlendirme Çipi’ni ve özelliklerini duyurdu.
TÜBİTAK'tan yerli Lazer Dedektör Sinyal Kuvvetlendirme Çipi! Tam Boyutta Gör
TÜBİTAK BİLGEM, dışa bağımlılığı azaltmak için kritik bileşenlerin yerli versiyonlarını üretmeye devam ediyor. TÜBİTAK BİLGEM, lazer güdümlü füzelerin ve hava savunma sistemlerinin önemli parçalarından biri olan Lazer Dedektör Sinyal Kuvvetlendirme Çipi’ni yerli ve milli imkanlarla geliştirildi.

Lazer güdümlü füzeler ve hava savunma sistemlerindeki lazer dedektörlerin çıkışından elde edilen sinyallerin güçlendirilmesi gerekiyor. TÜBTİAK BİLGEM  tarafından geliştirilen Lazer Dedektör Sinyal Kuvvetlendirme Çipi, bu sinyallerin güçlendirilerek kullanılmasını sağlayacak.

Dışa bağımlılık sona erdi

Daha önce yurt dışından temin edilen çipler kullanılıyordu. Artık TÜBİTAK mühendisleri ve teknisyenleri tarafından üretilen çipler kullanılarak dışa bağımlılık sona erecek. Dışa bağımlılığın sona erilmesinin yanı sıra geliştirilen çip, mevcut çiplere göre daha yetenekli özelliklere sahip. Lazer güdümlü füzelerin daha hassas çalışmasını ve daha küçük hedeflerin çok daha uzak mesafelerden tespit edilmesini sağlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim