Anlık Bildirim

Turkcell, 5G üzerinden uzaktan ultrason taraması yaptı

Turkcell ve Ericsson iş birliği ile geliştirilen teknoloji sayesinde doktor, ambulanstaki hastaya uzaktan ultrason taraması yaptı. 5G'nin hayatımıza katacağı avantajlardan biri gözler önüne serildi.

Turkcell, 5G üzerinden uzaktan ultrason taraması yaptı Tam Boyutta Gör

Turkcell ve Ericsson, 5G teknolojisiyle önemli bir test gerçekleştirdi. İstanbul’da 5G pilot şebekesi üzerinden 5G teknolojisiyle donatılan bir ambulans aracılığıyla uzaktan ultrason taraması gerçekleştirildi. Ambulanstaki hasta daha hastaneye ulaşmadan 5G yardımıyla uzaktan muayene edildi ve tanı koyuldu.

Medical Park Hastaneleri iş birliği ile gerçekleştirilen testte, İstanbul Maltepe'deki 5G pilot şebekesi üzerinden etkileşimli aramanın sağlık sektörü için gerçek hayatta nasıl kullanılabileceğine dair bir senaryo uygulandı. 5G teknolojisiyle donatılan ambulansta hemşireye geribildirim özelliğine sahip eldiven giydirildi. Ultrason görüntüsünün doktora iletilmesine ek olarak hemşirenin el hissi de çok düşük gecikme ile hastanedeki doktora başarıyla iletildi.

Turkcell, 5G üzerinden uzaktan ultrason taraması yaptı Tam Boyutta Gör

Yapılan bu uygulama 5G teknolojisinin kullanıcılara, kurumlara ve sektörlere sağlayacağı dönüşümsel faydaların, sağlık sektöründeki önemli bir yansımasını açıkça ortaya koydu. Doktorlar, 5G'nin sunduğu düşük gecikme ve yüksek hız avantajları sayesinde hastalara uzaktan tanı koyabilecek. 5G teknolojisi sağlık sektörünün yanı sıra ulaşım, güvenlik, oyun, inşaat gibi sektörlere de önemli katkılarda bulunacak.

 

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5980 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
turkcell, 5g teknolojisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim