5g Haberleri

Etiket
Son dakika 5g haberleri DH’de. Geçmişten bugüne (), 5g hakkında bilgi ve güncel haberleri buradan takip edin! Yeni haberlerden anında haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.
SON GÜNCELLEME
1 HF.

GİRİLEN İÇERİKLER
27 VİDEO 367 HABER 3 GALERİ

ORTALAMA İÇERİK YOĞUNLUĞU
AYDA 2 İÇERİK

5g Son Dakika Haberleri

Güncel 5g Haberlerini Takip Edin 📰

Son dakika 5g haberleri de dahil olmak üzere 5g ile ilgili tüm haber ve gelişmeleri, bu sayfadan takip edebilirsiniz. Bu bağlamda konuyla alakalı 27 video, 3 galeri ve 337 adet 5g haber içeriği bulunmuş olup, tüm içerikler 19 sayfalı bu arşivde listelenmektedir.

5g İle İlgili Son Haberler Neler ❓

DonanımHaber’deki güncel 5g haberleri içinde dikkat çeken gelişmeler şöyle 🔽

Anlık 5g Gelişmeleri DH’de 📢

Türkiye'nin en büyük teknoloji sitesi www.donanimhaber.com'da, yeni 5g haberlerini takip etmek isteyenler için her yıl olduğu gibi 2024’te de sizleri bilgilendirmeye devam ediyoruz. Dilerseniz son 5g haberlerini okuduktan sonra, Operatör İnceleme ve Videoları da izleyebilirsiniz.

5G Hakkında 📶

5. Nesil Mobil Telekomünikasyon Hizmeti; yeni nesil kablosuz telefon teknolojisidir. Dördüncü nesil teknolojinin yaklaşık 10 katı veri iletim hızı sağlamaktadır. Bu hız kullanılan cihazın kategorisine göre 1 ila 10 Gbps arasında değişebilecektir. Uluslararası Telekomünikasyon Birliği ve Avrupa Birliği tarafından 2020 yılına kadar tamamlanması ve kullanılmaya başlanılması öngörülmektedir. Samsung tarafından uygulanarak test ortamında hız rekoru kırılmıştır. Kasım 2016 tarihinde Samsung, Çin Mobil Araştırma Enstitüsü (CMRI) ile birlikte yaptığı çalışmalarda 5G prototip denemesini başarıyla tamamladıklarını duyurmuştur. BTK tarafından yapılan açıklamada Türkiye'nin 5G çalışmalarına adapte olmaya çalıştığı ayrıca Türkiye'nin 5G kullanan ilk ülkelerden biri olacağı ifadelerine yer verildi.

Günümüz 5G teknolojisiyle gerçek şebekelerde 4.7 Gbit/sn hızına, laboratuvar ortamlarında ise 7.5 Gbit/sn hızlarına ulaşılmış olup, 2025 yılına kadar ise 5.5G çalışmalarıyla hızın 20 Gbit/sn'ye kadar indirme (download) ve 10 Gbit/sn'ye kadar yükleme (upload) olmak üzere baz istasyonu başına toplam (agrega) 30 Gbit/sn'ye yükseltilmesi hedeflenmiştir.

5G hakkında bilgi Vikipedi'den alınmıştır.

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim