Anlık Bildirim

Türkiye'de kaç kişide Delta varyantı görüldü? Bakan Koca açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyanın endişelendiği Delta varyantı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Türkiye'de kaç kişide Delta varyantı tespit edildiğini açıkladı.

Türkiye'de kaç kişide Delta varyantı var? Tam Boyutta Gör

Hindistan'da meydana gelen ancak İngiltere ve Rusya'da daha yoğun şekilde gözlemlenen koronavirüsün çift mutasyonlu varyantı Delta varyantı, ülkemizde de yayılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de kaç kişide Delta varyantı tespit edildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bugün yaptığı açıklamada Türkiye'de 134 kişide Delta varyantı tespit edildiğini açıkladı. Türkiye'de testi pozitif çıkan bazı kişilere mutasyon testi yapılıyor. Bugüne kadar testi yapılan kişiler arasından 134 kişide bu varyant ile karşılaşıldı. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Delta varyantı hakkında bugün toplanacak. Toplantı sonrasında detaylı bir açıklama yapılması bekleniyor.

Delta varyantı, diğer varyantlara göre daha fazla bulaşıcılığa sahip. Üstelik Delta varyantı da mutasyon geçirdi ve daha da bulaşıcı olan Delta Plus isminde yeni bir varyant ortaya çıktı. Delta ve Delta Plus varyantları ilk olarak Hindistan’da ortaya çıktı.

Rus turistler endişe yaratıyor

Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte turistlerin ülkemize tatile gelmeye başladı. Özellikle de Rusya’da Delta varyantının çoğalmasıyla birlikte ülkemizdeki endişe arttı. Rusya’nın başkenti Moskova’daki yeni vakaların yüzde 90’ının delta varyantı olduğu açıklandı. Rusya-Türkiye arasındaki uçuş yasağı iki gün önce kalktı ve Rus turistler ülkemize akın etmeye başladı. Gerekli önlemler Delta varyantı kaynaklı olarak Türkiye’de yeni bir dalga yaşanabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8836 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, delta varyantı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim