Anlık Bildirim

Türkiye'deki oyun sektörü, en çok yatırım alan ikinci sektör oldu

Türkiye'deki yatırımların çoğunluğunu geçtiğimiz yaz aylarına kadar finans sektörü oluşturuyordu. Son açıklanan rapor, Türk oyun sektörünün büyük gelişimini ortaya çıkardı.

Türkiye'de oyun sektörü yatırımlarında büyük artış Tam Boyutta Gör

Dünyadaki mobil oyun pazarının oldukça büyümesiyle beraber Türkiye’deki çeşitli oyun firmalarının da büyük yatırımlar aldığını duymaya başlamıştık. Türkiye’deki yatırımlar geçtiğimiz yaz aylarına kadar çoğunlukla finans sektöründe yaşanıyordu fakat yeni gelen bilgiler oyun sektörünün çok büyük bir gelişim gösterdiğini kanıtlar nitelikte.

236 milyon dolar yatırım

StartupCentrum’un yayınladığı rapora göre, son 6 ay içerisinde Türk oyun sektörü 236 milyon dolar yatırım aldı. Türkiye’de yapılan yatırımlar 704 milyon doları bulurken, en çok yatırım alan sektörlerden biri oyun sektörü oldu ve 2. sırada yer aldı. Game Factory Ceo’su Efe Küçük, Türk oyun sektörünün mobil alanda dünyanın en çok ilgisini çeken pazarlardan biri olduğunu söyledi.

Türkiye'de oyun sektörü yatırımlarında büyük artış Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yarıyıl içerisinde 20 oyun girişimi yatırım alırken, yatırımlar finans sektörünün önüne geçilmesini sağladı. Ülkemizde son dönemde Getir'in 300 milyon dolar yatırım almasıyla beraber teslimat sektörü de 1. sıraya yerleşti. Türkiye'deki oyun sektörü yatırımları ve mobil pazarın gelişmesini sürdürmesiyle beraber, oyun sektörünün daha çok gelişeceğini ve yeni oyunlarastüdyolara ev sahipliği yapacağını ön görebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim