Anlık Bildirim

Türkiye'de pozitif vakalar son 10 günde 2 kat arttı

Sağlık Bakanlığı'ndan sağlanan bilgilere göre Türkiye'de vaka sayısı son 10 günde 2 kat artış gösterdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından vatandaşları uyardı.

Türkiye'de vaka sayısı 2 kat artış gösterdi Tam Boyutta Gör

Türkiye'de 10 Temmuz'da her Covid-19 testi yapılan 100 kişiden 2,4'ü pozitif çıkmıştı. Ancak bu sayı dün itibariyle her 100 kişiye yapılan testte 4,4'e çıktı. Daha tatilin etkileri bile görünmezken pozitif oranın böyle artması endişe verici. 

Sağlık Bakanlığı'ndan elde edilen verilere göre her 100 kişiye yapılan testler 15 Temmuz'a kadar 3'ün üzerine çıkmıyor ancak 15 Temmuz'dan sonraki 5 gün boyunca artış gösteriyor. Bununla birlikte dün yapılan 198 bin 537 Covid-19 testinde tam olarak 8 bin 780 kişi pozitif çıktı. Kaldı ki bu test sayısı son günlerdeki en az test sayısı oldu. 

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından bu bayram tatilinin yeni vaka artışlarına sebep olmaması gerektiğini söyledi. Ancak tekrar edersek tatilin bilançosu asıl tatil bitiminden birkaç hafta sonra görülmeye başlanacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6298 kez okundu.
39 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sağlık bakanlığı, Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim