Anlık Bildirim

Türkiye Uzay Ajansı ile Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos arasında iş birliği!

Türkiye Uzay Ajansı ile Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos arasında çeşitli konularda iş birliği yapılması için anlaşma sağlandı.                                     

Türkiye Uzay Ajansı ile Roscosmos arasında iş birliği! Tam Boyutta Gör

Türkiye Uzay Ajansı ile diğer ülkelerin uzay ajansları arasındaki görüşmeler devam ediyor. Türkiye Uzay Ajansı yetkilileri Rusya’nın uzay ajansı Rorcosmos yetkilileri ile ile bir araya geldi.

Hangi alanlarda iş birliği yapılacak?

Görüşmede tarafların uzay alanında iş birliği geliştirmek ve ileride yapılacak potansiyel iş birlikleri üzerine konuşuldu. Her iki heyet; iki ülkenin insanlı uzay araştırmaları, uzay teknolojisi kullanımı, uzayda bilimsel araştırmalar, gezegen araştırması, uzay izleme, uydu navigasyonu, telekomünikasyon ve iletişim alanlarında iş birliği yapılması hususunda mutabık kaldılar.

TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım ve beraberindeki heyet, MİR Uzay İstasyonu modülünü ve kozmonotların modül dışında çalışma şartları simüle etmek için dev bir havuz içinde birebir aynısı inşa edilen uzay modülünü de yerinde inceleme fırsatı buldu.

Türkiye Uzay Ajansı ile Roscosmos arasında iş birliği! Tam Boyutta Gör

Türkiye Uzay Ajansı daha önce de Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Macaristan’ın uzay ajansı yetkilileri ile bir araya gelmişti. Kazakistan’ın uzay şirketi KazCosmos ve Macaristan’ın uzay ajansı ile iş birliği sözleşmesi imzalamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim