Anlık Bildirim

Türkiye Uzay Ajansı ile SAHA İstanbul arasında iş birliği protokolü

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve SAHA İstanbul (Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği) arasında 5 yıllık iş birliği protokolü imzalandı. Protokolün detayları haberimizde.

Türkiye Uzay Ajansı ile SAHA İstanbul arasında iş birliği Tam Boyutta Gör

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve SAHA İstanbul arasında iş birliği protokolü imzalandığı duyuruldu. İmzalanan protokol ile TUA ve SAHA İstanbul’un sahip oldukları yetkinliklerle koordinasyon içerisinde, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda Türkiye’nin temsil edilmesi amaçlanıyor.

SAHA İstanbul nedir?

SAHA İstanbul ya da diğer adıyla Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği; yerli savunma, havacılık ve uzay sektörünü güçlendiren bir küme oluşturulması amacıyla kuruldu. Üyelerine çeşitli iş birlikleri sunarak ve koordinasyon sağlayarak Türk savunma, havacılık ve uzay sektörünün geliştirilmesini hedefliyor. Üyelerin milli üretimleri teşvik ediliyor. Ana müteahhitler ve üniversitelerle birlikte çalışarak destek mekanizmalarından yararlanmalarını sağlanıyor.

SAHA İstanbul’un paydaşları arasında Savunma Sanayi Bakanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı, İstanbul Sanayi Odası, Teknopark İstanbul, Türkiye İhracatçılar Meclisi, TÜBİTAK, Teknopark Ankara başta olmak üzere çok sayıda paydaş bulunuyor. Bunların haricinde onlarca üniversite ve özel sektörden yüzlerce üye firması bulunuyor.

Beş yıllık protokol imzalandı

TUA ile SAHA İstanbul arasındaki protokol 5 yıl boyunca geçerli olacak. Protokolde, uzay ve havacılık alanında yapılan uluslararası organizasyonların Türkiye’de gerçekleştirilmesi için uzay sanayi alanında yapılacak iş birliklerinin altı çizildi. Protokol ile amaçlanan bir diğer konu da; Türkiye’de faaliyet gösteren kuruluşların birlikte hareket edebilmelerini sağlayacak bir kümelenmenin oluşması için iş birliklerinin sağlanması oldu.

TUA yaklaşık 10 gün önce de Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzalamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim