Anlık Bildirim

TUSAŞ'ın insansız helikopteri bu yıl uçacak

TUSAŞ tarafından geliştirilen insansız helikopter projesi hakkında yeni açıklamalar yapıldı. İnsansız helikopter, önümüzdeki birkaç ay içinde ilk uçuşunu yapacak. 

TUSAŞ'ın insansız helikopteri bu yıl uçacak Tam Boyutta Gör

Son haftalarda T929 Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri ATAK-2, ANKA-3 İHA ve milli muharip uçak KAAN ile adından söz ettiren Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), şimdi de insansız helikopter için hazırlıklarını hızlandırdı. TUSAŞ’ın insansız helikopteri bu yıl içerisinde ilk uçuşunu yapacak.

TRT Haber’e katılan TUSAŞ Helikopter Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Demiroğlu, insansız helikopter projesi hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. İnsansız helikopter projesi için ilk olarak mevcut hazır bir helikopterin insansızlaştırma çalışmaları yapılacak. Ardından TUSAŞ kendi platformunu üretecek. İnsansız helikopterin henüz ismi ve tasarımı hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor.

TUSAŞ'ın insansız helikopteri bu yıl uçacak Tam Boyutta Gör

İnsansız helikopterin birkaç ay içinde ilk uçuşunu yapacağını duyuran Demiroğlu, şunları söyledi:

“Bizim şu an insansız helikopterler üzerinde bir çalışmamız var. Bunu tek başımıza helikopter tarafı olarak biz yapmıyoruz. TUSAŞ İnsansız Hava Araçları grubuyla birlikte çalışıyoruz. Çünkü onlar ‘insansızlaştırma’ meselesini çok iyi biliyorlar. Biz de helikopter yapabilme konusunda oldukça iyiyiz.

Gelinen noktada bu iki güç, bu iki deneyim birleşti. İlk çalışmamızı hazır olan bir helikopterden yapacağız. Önce deneme uçuşları olacak ve sonrasında kendi platformlarımızı sıfırdan başlayıp birkaç aile olacak şekilde geliştireceğiz.

Tabii haliyle bu çalışmanın ne zaman daha da somutlaşacağı da merak ediliyor. Diğer platformlara verdiğimiz öncelik nedeniyle biraz arkadan geliyor ama insansız helikopterin birkaç ay içinde uçtuğunu göreceğiz.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2559 kez okundu.
10 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tusaş, insansız helikopter ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim