Anlık Bildirim

Twitch, yanlış bilgi paylaşma konusunda ısrarlı yayıncıları yasaklayacak

Twitch, sürekli olarak yanlış bilgi paylaşan yayıncıları yasaklayacağını duyurdu. Platform, tek seferlik yanlış bilgi paylaşanları yasaklamayacak.                

Twitch, sıklıkla yanlış bilgi paylaşan yayıncıları yasaklayacak Tam Boyutta Gör

Canlı video akışı platformu Twitch, sıklıkla yanlış bilgi paylaşan yayıncıları yasaklayacağını duyurdu. Platform, çok sayıda araştırmacı ve uzmanla çalıştıklarını belirterek 3 farklı kriter belirlediklerini söyledi. Bir yayıncının platformda yasaklanması için bu üç kriteri de karşılıyor olması gerekiyor.

'Topluluğumuzda bir yeri olduğuna inanmıyoruz'

Twitch, platformu yanlış ve zararlı bilgiler yaymak için kullanan kişileri uzaklaştırmak istiyor. Birçok insanın belirli ilgi alanlarına göre tercih ettiği yayıncıyı izlemesine olanak tanıyan platformun yanlış bilgilerin paylaşıldığı ve yayınlandığı bir yer olmasına izin vermeyecekleri belirtiliyor.

Yanlış bilgi içeren tek seferlik ifadelere karşı yaptırım uygulamayacaklarını belirten platform, amaçlarının çevrimiçi varlığını zararlı, yanlış bilgiler yaymaya adamış kişilerin Twitch'i kullanmasını yasaklamak olduğunu söyledi ve bu kapsamda dikkat edecekleri üç kriteri paylaştı.

  • Israrla yanlış bilgi paylaşılması
  • Yaygın olarak reddedilmesine karşılık yanlış bilginin geniş çapta paylaşılması
  • Şiddeti teşvik eden komplolar gibi zararlı yanlış bilgilendirme konularının paylaşılması

Twitch'ten yapılan açıklamada: "Zararlı yanlış bilgiler şu anda Twitch'te yaygın olmasa da bunun çok hızlı bir şekilde gelişebileceğini anlıyoruz ve Twitch'teki tüm güvenlik politikalarımızda yaptığımız gibi potansiyel zararı önlemeye yönelik yaklaşımımızın etkili olmasını sağlamak için uzmanlara danışmaya devam edeceğiz." ifadeleri yer aldı.

Kaynakça https://www.theverge.com/2022/3/3/22960269/twitch-new-misinformation-policy-ban-covid https://safety.twitch.tv/s/safety-news/detail?language=en_US&post=Preventing-Misinformation-Actors-from-Using-Twitch Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim