Anlık Bildirim

Twitter, kişilerin görüntülerini rızası olmadan paylaşmayı yasakladı

Sosyal medya platformu Twitter, yayınladığı yeni bir politika ile artık platformda bir kullanıcının kişilerin izni olamadan onların görüntülerini paylaşmasına yasak getiriyor.

Twitter'da kişinin izni olmadan görüntüleri paylaşılamayacak

Twitter, kullanıcılarının gizlilik ve güvenliği güvence altına almak adına mevcut özel bilgi politikasında değişikliğe gitti. Platform, politikayı kullanıcıların diğer kişilerin özel görüntülerini rızası olmadan paylaşmasını engelleyecek şekilde genişletti.

Tanınmış kişileri içeren medyalar paylaşılabilecek

6 yıl boyunca Twitter'da CEO olarak görev yapan Jack Dorsey, görevi bıraktığını açıkladı. Şirketin baş teknoloji sorumlusu Parag Agrawal, Dorsey'in ardından CEO olarak göreve başladı. Twitter, bu değişiklikler yaşanırken platformda kişilerin fotoğraf ve video gibi özel medyalarının paylaşılmasını engelleyecek yeni bir politika değişikliği yaptı.

Twitter'ın blog gönderisinde: "Özel medyanın kötüye kullanımı herkesi etkileyebilir ancak kadınlar, aktivistler, muhalifler ve azınlık topluluklarının üyeleri üzerinde orantısız bir etkiye sahip olabilir. Bir tweetin yetkisiz özel medya içerdiğine dair bir rapor aldığımızda artık uygulama seçeneklerimiz doğrultusunda harekete geçeceğiz ." ifadelerine yer verildi.

Bir kullanıcı yeni politikayı ihlal eden bir fotoğraf veya videoyu rapor ettiğinde Twitter, medyayı kontrol ederek platformdan kaldıracak ve yaptırım seçeneklerine göre gereken yaptırımı gerçekleştirecek. Platform öncelikle yanıtlarda ve arama sonuçlarında tweetin görünürlüğünü düşürecek ve tweeti paylaşan kişiye paylaşımı kaldırmasını isteyecek. Twitter ayrıca politikayı ihlal eden kullanıcıların hesaplarını kalıcı olarak askıya alabilecek.

Twitter, yeni politikadan etkilenmeyecek birkaç istisna durumu da açıkladı. Şirket, genellikle politikacıların, ünlülerin ve diğer tanınmış kişilerin yer aldığı medyaların diğer topluluk kurallarını ihlal etmediği sürecek platformdan kaldırılmayacağını belirtti.

Kaynakça https://www.engadget.com/twitter-private-photos-videos-personal-information-privacy-145228097.html https://blog.twitter.com/en_us/topics/company/2021/private-information-policy-update Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim