Anlık Bildirim

Elon Musk, anlamsız bulduğu Twitter özelliğini kaldırıyor

Geçmişte Huawei, Samsung başta olmak üzere Android ürün üreticileri, iPhone'dan attıkları tweetlerle yakalanmıştı. Elon Musk, Twitter for iPhone etiketinin kaldırılacağını söyledi.
huawei twitter for iphone tweet Tam Boyutta Gör
Twitter CEO’su Elon Musk, geçmişte bazı çalışanların ceza almasına yol açan Twitter özelliğinin kaldırılacağını bildirdi. Tweetin hangi cihazdan gönderildiği artık belli olmayacak. Peki, Twitter for iPhone veya Twitter for Android etiketi neden kaldırılacak?

Elon Musk: Anlamsızca yer kaplıyor

Musk, Twitter for iPhone/Android etiketini ekran alanından çaldığı gerekçesiyle kaldırılacağını bildirdi. Ayrıca Twitter’a bu özelliğin neden getirildiğine ilişkin kimsenin bilgisinin olmadığını sözlerine ekledi.

Cihaz detayları iPhone’dan Android işletim sistemli akıllı telefonların tanıtımını yapan çalışanları ortaya çıkarmak için birkaç kez kullanıldı. Örneğin; 2019’da bir Huawei çalışanı, takipçilerine mutlu yıllar tweeti attı ancak paylaşımı iPhone’dan yaptı. Tweetin ekran görüntüsü viral oldu ve ilgili çalışanlar Huawei markasına zarar verdiği gerekçesiyle cezalandırıldı.

Bir başka örnek; Samsung çalışanlarının da iPhone’dan gönderdiği çok tweet var. Yalnızca markalar değil, ünlü kişiler de birçok kez kullandıkları Android telefonların tanıtımını yaparken “Twitte for iPhone” etiketiyle yakalandı.

Cihaz etiketlerinin ne zaman kaldırılacağı bilinmiyor; şu an itibarıyla özellik hâlâ kullanımda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16185 kez okundu.
27 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitter, Teknoloji Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim