Anlık Bildirim

Elon Musk’ın SpaceX’i, Elon Musk’ın Twitter’ında reklam vermeye başladı

Elon Musk’ın havacılık şirketi SpaceX, Musk’ın kısa süre önce 44 milyar dolara satın aldığı Twitter’da reklam vermeye başladı. Reklamlar ise Starlink uydu internet hizmetinin tanıtımında kullanılacak.
Elon Musk’ın SpaceX firması Twitter’a reklam vermeye başladı Tam Boyutta Gör
Popüler milyarder Elon Musk’ı duymaktan bıkmış olabilirsiniz ancak sahip olduğu şirketler göz önüne alındığında daha uzunca bir süre gündemden düşmeyecek gibi duruyor. Elon Musk'ın havacılık şirketi SpaceX'in Musk'ın sosyal medya şirketi Twitter’dan en büyük reklam kampanyasını satın aldığı bildirildi. Amaç ise Starlink’in tanıtımı.

CNBC'ye göre reklam kampanyası, SpaceX'in Avustralya ve İspanya'daki potansiyel müşterileri hedefleyen uydu internet hizmeti Starlink'i tanıtacak. SpaceX’in satın aldığı reklam paketinin fiyatı ise 250.000 dolar.

SpaceX, kablo veya fiber optik altyapı tarafından yetersiz hizmet verilen veya hiç hizmet verilmeyen yerlerdeki insanlara yüksek hızlı internet bağlantısı sağlamak amacıyla Starlink’i geliştirdi. Starlink, gerekli ekipmanların alınmasıyla SpaceX’in yörüngedeki uydu takımyıldızlarıyla abonelerine yüksek hızlı internet hizmeti veriyor.

Twitter’ın reklamverenlerle başı dertte

Elon Musk’ın SpaceX firması Twitter’a reklam vermeye başladı Tam Boyutta Gör
Twitter’ın Musk tarafından satın alınması, yapılan toplu işten çıkarmalar, kovulan yöneticiler, Twitter Blue üzerindeki değişiklikler ve onaylanmış hesap konuları gündemi meşgul ederken reklamverenler bu kaos ortamından uzaklaşmaya başlamış durumda.

General Motors, Audi, Volkswagen, General Mills, Pfizer, United Airlines, Mondelez ve dahası şimdilik Twitter’daki reklam harcamalarını durdurma kararı almıştı. Gelirlerinin yaklaşık yüzde 90’ını reklamlardan elde eden Twitter için bu firmaların reklamları durdurması büyük bir sorun. Ek olarak dünyanın en büyük reklam şirketlerinden biri olan WPP PLC, müşterilerini Twitter reklamları konusunda uyarmaya başlamıştı. 

Öte yandan Elon Musk ise Twitter'ı reklamverenlere daha az bağımlı bir hale getirmeye çalışıyor. Twitter'ı bir abonelik platformuna dönüştürmek ve ek faydalar sağlamak için Twitter Blue ve mavi tik rozetini 8 dolar yapmıştı. Herkesin mavi rozeti alıp onaylı hesap statüsüne yükselmesi ise taklitçi hesapların kaos yaratmasına neden olmuştu.

Kaynakça https://mashable.com/article/elon-musk-twitter-spacex-advertising-starlink https://www.cnbc.com/2022/11/14/spacex-just-bought-a-big-ad-campaign-on-twitter-for-starlink.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim