Anlık Bildirim

Twitter kurucusu Bitcoin’i geniş kitlelere benimsetecek

Jack Dorsey ve ünlü sanatçı Jay Z toplam 500 Bitcoin bağışladıkları ?trust girişimi ile birlikte özellikle Afrika ile Hindistan bölgelerinde benimsenme oranını arttırmayı amaçlıyor.

Twitter kurucusu Bitcoin’i geniş kitlelere benimsetecek Tam Boyutta Gör

Bitcoin’e duyduğu ilgi ile tanınan Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey ilginç bir ödül programına başlıyor. ?trust adıyla duyurduğu yeni girişimin amacı internetin yaygın para birimi olarak Bitcoin’i benimsetmek.

?trust nedir?

Jack Dorsey’in yaptığı paylaşıma göre ?trust adındaki fon özellikle Afrika ve Hindistan’da Bitcoin kullanımının benimsenmesine yönelik çalışmalara destek olacak. Dorsey herhangi bir yönlendirme yapmayacağını belirtirken fon için 500 Bitcoin ayırmış.

Fona Jay Z de katkı yapıyor. Ayrıca Tron ağının kurucusu Justin Sun da yaptığı paylaşımda fona bağışta bulunacağını bildirdi. Dorsey yeni girişimi için 3 yönetim kurulu üyesine ihtiyaç duyduğunu belirtmiş ve bir başvuru formu hazırlamış.

Formda Bitcoin’in internetin yaygın para birimi olmasının amaçlandığı yazıyor. Bu bakımdan ?trust girişiminin amacı projelere mi destek vermek yoksa Bitcoin madencilik sistemlerine mi destek olmak tam anlaşılmıyor. Önümüzdeki haftalarda konu ile ilgili daha net bilgiler gelecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim