Anlık Bildirim

Twitter, en büyük rakibi olan Mastodon'u platformdan yasakladı

Twitter'a benzerliğiyle dikat çeken Mastodon, alternatif bir seçenek olarak kullanılıyor. Ancak görünen o ki Twitter bundan rahatsız zira Mastodon bağlantılarını engellemeye başlamış durumda.

Twitter, Mastodon bağlantılarını engellemeye başladı Tam Boyutta Gör

En dikkat çekici Twitter alternatiflerinden biri olan Mastodon, platformda adeta engellenmiş durumda. Twitter’da artık herhangi bir Mastodon bağlantısı içeren tweetler paylaşılamıyor. Eğer Mastodon linki içeren bir tweet göndermeye çalışırsanız “potansiyel olarak zararlı” uyarısı çıkıyor.

Twitter'da Mastodon bağlantılı paylaşım yapılamıyor

mastodon Tam Boyutta Gör
Konuşma ve fikir özgürlüğünün genişletilmesi taraftarı olan Musk’ın yönettiği Twitter bir süre önce de bazı gazetecilerin hesaplarını kapatmış ve ardından da Musk’ın jetiyle ilgili paylaşım yapan Mastodon’un resmi Twitter hesabını askıya almıştı.

Her ne kadar dış basında Mastodon’un bazı büyük sunucularının bağlantılarını paylaşmanın engellendiği belirtilse de yaptığım testlerde herhangi bir Mastodon bağlantılı bir tweet paylaşımı yapamadım. 10’dan fazla farklı bağlantı denediğim Mastodon tweet’lerinde sürekli olarak “Bu bağlantının Twitter veya iş ortaklarımız tarafından potansiyel olarak zararlı olduğu belirlendiğinden, bu isteği tamamlayamıyoruz” uyarısı bir hata bildirisiyle birlikte gösteriliyor.

Mastodon'un hesabı da askıya alındı

Twitter, Mastodon bağlantılarını engellemeye başladı
Musk bir süre önce @ElonJet (Musk’ın özel jetiyle ilgili konum paylaşımları yapmakta) Twitter hesabını ve kısa süre sonra da hesabı yöneten kişinin kişisel hesabını askıya aldı. Twitter ayrıca, insanların başka bir kişinin canlı konumlarını paylaşmasını yasaklayan yeni bir politika başlattı.

Perşembe günü ise Mastodon'un Twitter hesabı askıya alındı ​​ve tam olarak nedenini bilmesek de bu yasak, hesabın Mastodon'da @ElonJet'in sayfasına bir bağlantı tweetlemesinden sonra gerçekleştiği dikkatleri çekti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim