Anlık Bildirim

Meta, Instagram ve Facebook'a uçtan uca şifreleme getirme planlarını 2023'e erteledi

Meta tarafından yapılan açıklamalara göre Facebook ve Instagram mesajlarına da getirilmesi planlanan uçtan uca şifreleme özelliği 2023 yılına ertelendi.                      

The Guardian’ın haberine göre Meta’nın (eski adıyla Facebook) daha özel bir mesajlaşma deneyimi sunma planları beklenenden çok daha geç olacak.

Açıklamalara göre hâlihazırda WhatsApp’ta bulunan uçtan uca şifreli mesajlaşmanın diğer platformlara gelişi ertelendi. Meta tarafından yapılan açıklamalarda, Facebook Messenger ve Instagram’a getirilmesi planlanan uçtan uca şifreleme özelliğinin 2023 yılına ertelediği duyuruldu.

Facebook ve Instagram için şifreleme özelliği 2023'e ertelendi Tam Boyutta Gör

Şirket tarafından yapılan açıklamalarda erteleme sebebinin ‘özelliği daha iyi ve doğru hâle getirmek’ olduğu, bunun için de daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğu ifade edildi. Şirketin Küresel Güvenlik Şefi Antigone Davis ise şifrelemenin, ‘2023 yılı içinde’ geleceğini belirtti.

Bilindiği üzere WhatsApp’ta uçtan uca şifreleme bulunuyor. Ancak Facebook’ta ve Instagram’da bu tarz bir gizliliğe sahip olmak için gizli sohbet etmenizi sağlayan özelliklerden yararlanmanız gerekiyor. Dev şirket de bu deneyimi daha da iyileştirmek için uçtan uca şifrelemeyi bu platformlara da getirmek istiyor.

İngiltere'nin yeni yasası Meta'ya sorun çıkartabilir Tam Boyutta Gör

Birleşik Krallık ile sorun yaşanabilir mi?

Meta'nın yeni planının Birleşik Krallık'ta yürürlüğe girecek olan güvenlik yasası ile aynı zamana denk gelme ihtimalinin olduğunu da söylemek gerek. 2023’te yürürlüğe girecek olan bu yasa, teknoloji şirketlerinin istismarları önlemesini ve çocukları korumasını gerektirecek. Bu sebeple de ülkenin İçişleri Bakanı Priti Patel, uçtan uca şifrelemenin kolluk kuvvetlerinin araştırmalarını zorlaştıracağını, suçluları takip etmeye yönelik çabaları önemli bir şekilde kısıtlayacağını söylüyor.

Davis ise bu durumla ilgili yaptığı açıklamalarda; platformlarda bulunan kötüye kullanımın, şifrelenmemiş bilgi ve kullanıcı raporları sayesinde gelecekte de tespit edilebileceğini ifade etti.  

Zaten bu gecikme kararının da hükümetlere güvence vermek ve olası çatışmaları engellemek için gerekli zamanı şirkete sağlayabilmek amacıyla alınmış olabileceğini söylesek muhtemelen yanlış bir tahmin yapmış olmayız.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim