Anlık Bildirim

Uluslararası Uzay Kongresi 2026'da Türkiye’de düzenlenecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2026'da Uluslararası Uzay Kongresi'ne (IAC) Antalya'nın ev sahipliği yapacağını bildirdi. IAC 2023 halihazırda Bakü’de gerçekleştiriliyor.
Uluslararası Uzay Kongresi 2026'da Türkiye’de düzenlenecek Tam Boyutta Gör
Türkiye, uzay ve uzay sanayisi alanında yeni adımlar atmaya devam ediyor. Halihazırda Bakü’de gerçekleştirilen Uluslararası Uzay Kongresi’nin (International Astronautical Congress -IAC) Türkiye’ye getirilmesi için yoğun çabalar sarf ediliyordu. Kısa süre önce yapılan açıklamada ise Türkiye’nin rakiplerini geride bırakarak 2026’daki kongreye ev sahipliği yapacağı duyuruldu.

Uluslararası Uzay Kongresi 2026'da Antalya’da

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay Kongresi'nin 2026 yılında Antalya'da düzenleneceğini açıkladı. Uluslararası Uzay Kongresi, uzay bilimleri disiplinindeki aktörlerin her yıl gerçekleştirdiği bir toplantı konumunda. IAC'ye uzay ajanslarının ajans başkanları ve üst düzey yöneticileri katılmakta. Dolayısıyla bu forum, önemli işbirliklerinin gerçekleştirilmesi için de bir platform olabiliyor.

70'den fazla ülkeden 10 binden fazla katılımcıyla gerçekleşecek olan konferans, Türkiye’nin şimdiye kadar düzenlemiş olduğu en büyük bilimsel etkinlik olacak. Bakan Kacır, X’te paylaştığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dünyadaki en büyük uzay konferansı Uluslararası Uzay Kongresi (IAC) 2026’nın seçme süreci tamamladı, kazanan Antalya’mız oldu.70’den fazla ülkeden 10 binden fazla katılımcıyla bu etkinlik, Türkiye’de şimdiye kazar düzenlenmiş en büyük uluslararası bilimsel organizasyon olacak.

Milli Uzay Programı’yla adım adım gerçekleştirmekte olduğumuz projeler, tüm dünyanın dikkatini çekmeye devam edecek. Adaylık sürecimize en büyük desteği veren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Uzay alanında çalışan neredeyse bütün önemli kurum ve şirketlerin bir araya geleceği kongre ve fuarın şimdiden, Antalya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim