Anlık Bildirim

Facebook takip bırakma aracının geliştiricisi yasaklandı

Facebook arkadaşlarınızı toplu bir şekilde takipten çıkabileceğiniz tarayıcı eklentisi Unfollow Everything kalıcı olarak yasaklandı ve geliştiricisi de engellendi.

Unfollow Everything nedir?

Facebook platformunda arkadaş ekleme özelliğinin yanı sıra bir de takip etme özelliği bulunuyor. Bu sayede ana sayfanızda arkadaşlarınızdan gelen güncellemeleri görebiliyorsunuz. 

Unfollow Everything yasaklandı

Fazla sayıda arkadaşınız takip edenler için ana sayfa karmaşıklaşabiliyor. Bunun için arkadaşlıktan çıkmadan takipten çıkmak gerekiyor. Bunu tek tek yapmanın zor olduğunu bilen geliştiriciler toplu halde takipten çıkaran araçlar geliştiriyor. 

Facebook API’leri üzerinden toplu takipten çıkma araçlarının en bilinenlerinden birisi Unfollow Everything. Louis Barclay tarafından geliştirilen bu tarayıcı eklentisi hızlıca ana sayfanızı tertemiz hale getirebiliyor. 

Ne var ki Facebook bu popüler araçtan pek hoşlanmamış ve tüm hizmetlerine erişimini engellemiş. Barclay’in Facebook ve Instagram hesaplarını da kapatan firma bir daha benzer bir program geliştirirse hukuki mücadeleye başlayacağını belirtmiş. Google da eklentiyi Chrome mağazasından kaldırmış durumda. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim