Anlık Bildirim

Uzaya çıkan ilk Amerikalı Alan Shepard’ın kızı Blue Origin ile uzaya gidiyor

Jeff Bezos’un uzay şirketi Blue Origin, sıradaki uçuşu ile ilgili yeni bilgiler paylaştı. Açıklamalara göre bu uçuşta ünlü astronot Alan Shepard’ın kızı Laura Shepard Churchley de yer alacak.

Ünlü milyarder Jeff Bezos’un uzay şirketi Blue Origin, sıradaki uçuşu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uçuşun Batı Teksas’ta bulunan uzay üssünden 9 Aralık günü yapılacağını belirten şirket, araçta 6 kişilik mürettebatın bulunacağını ifade etti.

Lauren Shepard Churchley Tam Boyutta Gör

Açıklamalarda mürettebatta özel bir konuğun da yer alacağı ifade edildi. Şirkete göre uzaya giden ilk Amerikalı ve ikinci insan olarak tarihe geçen ünlü astronot Alan Shepard’ın kızı Lauren Shepard Churchley de yolcular arasında yer alacak.

Dünya tarihindeki en önemli astronotlardan biri olan Alan Shepard 1961 yılında, Yuri Gagarin’den 23 gün sonra, uzaya çıkarak Amerika ve dünya tarihine geçmişti. Blue Origin de bu sebeple roketine Alan Shepard’dan esinlenerek New Shepard ismini vermişti.

Ünlü astronot Alan Shepard’ın kızı Blue Origin'le uzaya gidiyor Tam Boyutta Gör

1998 yılında vefat eden ünlü astronotun kızı, aralık ayındaki uçuşla ilgili yaptığı açıklamalarda,  "New Shepard'ın içinde gerçekten bir Shepard bulunacak. Bu durum çok hoş. Uzaya çıkan ilk Amerikalı olan babamla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

6 kişilik mürettebat

Blue Origin, uçuşta bulunacak diğer insanlar ile ilgili de açıklamalar yaptı. Şirkete göre eski Amerikan futbolu oyuncusu ve ünlü televizyon kişiliği Michael Strahan, hayırsever Dylan Taylor, yatırımcı Evan Dick, Bess Ventures şirketinin kurucusu Lane Bess ve oğlu Cameron Bess de yolculukta yer alacak.

Uçuş mürettebatı Tam Boyutta Gör

Dev şirket daha önce iki kez uzaya turistik gezi düzenlemişti. İlk uçuşunu geçtiğimiz temmuz ayında yapan şirket, Jeff Bezos ile birlikte dört kişiyi uzaya göndermişti. Ekim ayında yapılan ikinci uçuşta ise Star Trek filmlerinden tanıdığımız ünlü oyuncu William Shatner, üç kişilik mürettebat ile birlikte uzaya çıkmıştı.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim