Anlık Bildirim

Bilim insanları uzay araştırmaları için kadınları su yataklarına koydu

Avrupa Uzay Ajansı’ndaki (ESA) araştırmacılar, uzay uçuşlarının insan vücuduna olan etkisini gözlemlemek için kadınları dev su yataklarına koyduklarını açıkladı.

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından yapılan bir basın açıklamasına göre, Fransa’nın Toulouse kentinde bulunan bilim insanları “kuru daldırma” çalışmasının bir parçası olarak 20 kadını küvet benzeri tanklara yerleştirdi. Çalışmaya göre bu tankların içinde su bulunuyor. Araştırmada uzayın ağırlıksızlığı taklit edilecek ve gönüllüler kendilerini kuru tutan dev su yatakları içinde bulunacaklar.

Su yatağına koyulan bir gönüll Tam Boyutta Gör

Avrupa Uzay Ajansı’ndan yetkililere göre bu çalışmanın amacı uzaya yapılan uçuşlar sırasında “ağırlıksızlığın” kadın astronotlarda nasıl etkiler oluşturabileceğini gözlemlemek.

Çalışma ile ilgili açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı: “Kadınların fiziksel ve psikolojik olarak bu durumdan nasıl etkilendiği konusunda yeterli araştırma bulunmuyor. Tamamen kadınlardan oluşan bu kuru daldırma çalışması, Avrupa ve Rusya’da erkekler üzerinde yürütülen çalışmalara eklenecek.”

Günün 24 saati tankın içinde geçecek

Araştırma boyunca kadınlar boyun hizasına gelecek kadar suya daldırılacaklar. Bacakları ve gövdeleri tamamen hareketsiz olacak. Kolları ve kafalarını ise rahatça hareket ettirebilecekler.

Araştırma hakkında bilgi Tam Boyutta Gör

Basın açıklamasına göre kadınlar 5 gün boyunca günün 24 saatini tankta geçirecekler ve belli şartlar karşılığında gerekli ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Bu süre zarfında da uzmanlar vücudun sağladığı uyumu gözlemleyecek ve gerekli ölçümleri yapacaklar.

Yetkililer, çalışmanın şu ana kadar bu alanda yapılmış olan en iyi araştırma olduğunun altını çizdi. Ayrıca bu çalışmanın Dünya'daki benzer hastalıklara sahip insanlara da yararlı olabileceği belirtildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim