Anlık Bildirim

Bill Gates’ten Bezos ve Musk’ın uzay yarışına tepki: Dünya’da daha yapacak çok işimiz var

Ünlü milyarder Bill Gates, katıldığı bir programda milyarderlerin uzay yarışını eleştirdi. Gates, Bezos ve Musk’a, “Dünya’da daha yapacak çok işimiz var” sözleriyle seslendi.

Microsoft’un kurucularından olan ünlü milyarder Bill Gates, geçtiğimiz günlerde CBS’te yayınlanan Late Late Show with James Corden programına katıldı.

Ünlü iş adamı, James Corden’ın milyarderlerin uzay yarışı konusunda kendisine yönelttiği bir soruya cevap olarak şunları verdi: “Bilmiyorum. Ben; Sıtma, HIV gibi şeylere kafayı takmış durumdayım. Uzay konusuna gelirsek de bence burada, Dünya’da hâlâ yapacak çok işimiz var.”

James Corden da Gates’in cevabını, bu konuda duyduğu en klas cevap olarak nitelendirdi. Corden ayrıca, “İklim Gecesi” adı altında yapılan programda Gates’e “uzaya kaçmaya çalışmayan tek milyarder” olduğu için teşekkür etti.

Elon Musk ve Jeff Bezos Tam Boyutta Gör

Gates’in bu yorumu Elon Musk’ın şirketi SpaceX’in tamamı sivillerden oluşan Inspiration4’ü uzaya fırlatmasından bir hafta sonra geldi. Temmuz ayında da Jeff Bezos ve Richard Branson uzaya gitmişlerdi. Milyarderlerin bu uçuşları kısa sürse de milyarlarca dolara mal olmuştu.

“Dünya’da milyonlarca aç insan var”

Bezos ve Musk, Dünya’daki iklim değişikliği sebebiyle oluşan sorunların çözümü hakkında açık sözlü davranıyor. Musk, Mars’ta koloniler oluşturmayı planlarken Bezos da karbon ağırlıklı endüstrilerden kurtulmayı amaçlıyor.

Jeff Bezos ve Blue Origin Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz haftanın başında da Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres milyarderlerin uzay yarışı hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Guterres, bu insanların uzay seyahatlerinin milyarlarca dolara mal olduğunu belirtirken Dünya’daki milyonlarca insanın ise aç kaldığını söylemiş ve bu durumu eleştirmişti.

İki milyarder de eleştirileri kabul ediyor

Jeff Bezos, uzaya gitmesi ile ilgili eleştirileri kabul etmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Eleştirilerin çoğu haklı. Bence ikisini de yapmalıyız. Dünya’daki sorumluluklarımızı yerine getirmeli, aynı zamanda da geleceğimize yönelik çalışmalarda bulunmalıyız.”

Elon Musk ve SpaceX

Elon Musk da henüz uzaya gitmese de bu konudaki çabaları yüzünden eleştiriler almıştı. Musk, Netflix’in Inspiration4 belgeselinde bu konuyla ilgili, “Kaynaklarımızın çoğunu Dünya’daki sorunları çözmek için kullanmalıyız. Ekonomimizin %99’u gezegenimizdeki sorunları çözmede kullanılmalı. Ama bence %1’lik kısmı da yaşamı Dünya’nın ötesine uzatmak için kullanabiliriz” ifadelerini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8549 kez okundu.
30 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bill gates, Jeff Bezos ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim