Anlık Bildirim

Blue Origin'in lüks uzay aracının içerisinden görüntüler

Tekrar kullanılabilir alt yörünge roketi New Shepard'ı uzun bir süredir test etmeye devam eden Blue Origin, artık yavaş yavaş hedeflediği uzay turizmini başlatmaya hazırlanıyor.
Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un uzay turizmini başlatmak amacıyla 2000 yılında temellerini attığı Blue Origin, 2018 itibariyle ilk turistleri uzaya taşımayı hedefliyor. Bu amaç doğrultusunda artık son aşamalara kadar gelen şirket, yolcularını taşıyacağı kapsül içerisinden de bazı temsili kareler paylaştı.

Blue Origin'in paylaştığı görsellerde ilk kez iç detaylarını görebildiğimiz kapsül, bugüne kadar tam beş kez alt yörüngeye fırlatılıp tekrar Yeryüzü'ne indirilen tekrar kullanılabilir roket New Shepard'ın üstünde konumlanacak. Toplamda altı kişilik koltuk sayısına sahip olan kapsülün her bir koltuğunun önünde devasa birer cam bulunuyor. Yolcular bu camlar sayesinde uzayın ve Dünya'nın muhteşem manzarasının keyfini çıkaracaklar.

Jeff Bezos: Tüm koltuklarımız cam kenarı

Bir koltuğun fiyatı 100-200 bin dolar civarında

Blue Origin'in bu lüks uzay macerasının tuzlu bir fiyata da sahip olacağını muhtemelen tahmin etmişsinizdir. New Shepard roketiyle yüzeyden 100 kilometre yüksekliğe çıkıp alt yörünge dediğimiz bölgede yaklaşık 4 dakikalık yer çekimsiz ortam keyfi yaşamak ve Dünya'yı uzaydan seyretmek isteyen yolcuların 100-200 bin dolar arasında bir ücret edemeleri gerekeceği konuşuluyor.

Blue Origin'in üçüncü iniş denemesinden görüntüleri aşağıdaki pencereden izleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim