Anlık Bildirim

Uzaya gidecek ilk Türk astronot 2022'de seçilecek

Türkiye'nin uzaya göndereceği ilk Türk 2022 yılında seçilecek. İki kişi astronot eğitimi alacak ve daha başarılı olan kişi İSS'e gitme fırsatı yakalacak.          

Uzaya gidecek ilk Türk astronot ne zaman seçilecek? Tam Boyutta Gör

Türkiye’nin Uzay Ajansı'nın yürüttüğü çalışmalar kapsamında ilk Türk astronotun 2023’te uzaya gönderilmesi hedefleniyor. Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, uzaya gidecek ilk Türk hakkında yeni açıklamalar yaptı.

Türkiye’nin ilk astronotu 2023’te Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilecek. Yolculuk için ABD'nin SpaceX firması veya Rusya’nın Soyuz uzay aracı kullanılacak. Anlaşmanın 2021 yılı bitmeden yapılması planlanıyor.

Uzaya gidecek ilk Türk astronot ne zaman seçilecek? Tam Boyutta Gör

İlk astronotun hangi ülkeyle gönderileceği belli olduktan sonra istenen kriterlere göre iki bilim insanı belirlenecek. İSS’te bilimsel çalışmalar yapacağı için seçilecek astronotun bilim insanı olması ve fiziksel ölçülerinin uygun olması isteniyor. 2022 yılında astronot seçimi yapılacak.

Astronot seçiminin 2022’de yapılacağını belirten Yıldırım şunları söyledi:

“Astronot eğitimi 7 ayda tamamlanıyor. Anlaşacağımız şirket bize kriterleri verecek, bizler de 2022’de astronot seçimimizi yapacağız. 1 değil 2 astronot seçeceğiz. Eğitimlerini alacaklar. Bir hastalık vs. durumunda yedekli olarak gitmek istedik. Daha başarılı olan adayımız uzaya gönderilecek. Astronotumuz en az bir hafta uzayda kalabilecek. Biz uzaya gitmişken orada bilimsel deneyler araştırmalar da yapmak istiyoruz. Bu yüzden gidecek astronot adayı bir bilim insanı olacaktır. Tabii fiziki şartları uygun olan biri olmalı. 2022 sonuna kadar bunlar tamamlanacak."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8266 kez okundu.
33 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, türkiye uzay ajansı ve
2 etiket daha astronot Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim