Anlık Bildirim

Rus film ekibi Dünya’ya döndü

Uzayda çekilecek olan ilk filmin çekimleri iççin 5 Ekim’de Uluslararası Uzay İstasyonu’na giden Rus film ekibi, istasyonda 12 geçirdikten sonra başarıyla Dünya’ya dönüş yaptı.

Ekip 17 Ekim'de Kazakistan'a iniş yaptı Tam Boyutta Gör

Rusya, uzayda çekilecek ola ilk uzun metrajlı film “Vyzov”un çekimleri için iki kişilik bir film ekibini ve bir kozmonotu 5 Ekim 2021’de Uluslararası Uzay İstasyonu’na göndermişti. Bir aktris ve yönetmenden oluşan iki kişilik ekip ve kozmonot, istasyonda 12 gün geçirdikten sonra 17 Ekim’de Dünya’ya başarıyla dönüş yaptı.

37 yaşındaki aktris Yulia Pereslid ve 38 yaşındaki yönetmen Klim Shipenko ve 49 yaşındaki Anton Shkaplerov, TSİ 07.36’da Kazakistan bozkırlarına iniş yaptı. Bu iniş, Rusya Uzay Ajansı (Roskosmos) tarafından canlı olarak yayınlandı. Yönetmen Shipenko iniş sonrası gergin görünse de kapsülden gülerek çıktı ve sağlık çalışanları tarafından muayene edilmeye başladı. Filmin başrolünü oynayan ve yaklaşık olarak 3.000 aday arasından seçilen Pereslid ise alkışla ve bir buket çiçek ile kapsülden çıkarıldı. 

Pereslid Rus televizyonuna yaptığı açıklamalarda, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrıldığı için çok üzgün olduğunu belirtti: “İlk başlarda 12 gün çok uzun görünüyordu ama zaman geçtikçe oradan ayrılmak istemedim. Tek seferlik ‘muhteşem’ bir deneyimdi” 

Bir sıkıntı çıkmazsa “Vyzov” uzayda çekilen ilk uzun metrajlı kurgusal film olarak tarihe geçecek. Film, bir kozmonotun hayatını kurtarmak için Uluslararası Uzay İstasyonu’nun Rus bölgesine gelen bir cerrahın yaşadığı olayları anlatacak.

Yulia Pereslid Dünya'ya döndü Tam Boyutta Gör

Rusya uzay turizmi ile ilgili hamleler yapıyor

Rusya ülkelerin uzay yarışında yeni hamleler yapmaya devam ediyor. Ülkenin uzay programı bu yıl, imajını güçlendirmek için ve gelirlerini çeşitlendirmek için Uluslararası Uzay İstasyonu’na turistik geziler yapacağını açıklamıştı. 

Uzayda badminton oynamak istediğini belirten Japon milyarder Yusaku Maezewa’nın da bu geziyi yapacak olan insanlardan biri olduğu açıklanmıştı. Maezewa ve bir Japon turist aralık ayında istasyona turistik bir gezi gerçekleştirecek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim